Més de 300 cotxes s'han concentrat davant la delegació del govern espanyol a Barcelona
Més de 300 cotxes s'han concentrat davant la delegació del govern espanyol a Barcelona
Barcelona

Les autoescoles amenacen d'acomiadar treballadors si continua la vaga d'examinadors

Les autoescoles asseguren que la vaga dels examinadors de la DGT els està arruïnant i adverteixen que començaran a acomiadar treballadors a partir del setembre

RedaccióActualitzat

Les autoescoles de les quatre demarcacions del país s'han tornat a concentrar aquest dimarts al migdia a Barcelona per advertir que el sector està ferit de mort si persisteixen les aturades que els examinadors estan fent des de fa un mes i mig.

Tot i que consideren legítimes les seves reivindicacions, recriminen al govern espanyol una falta de voluntat política i econòmica per desencallar una situació que deixa sense examinar 1.000 alumnes cada dia a Catalunya.

El vicepresident de la Federació d'Autoescoles, Joan Sala, denuncia que han entrat en una situació crítica:

"Estem enmig de l'Estat, el ministeri de l'Interior, i els examinadors. Estem en una situació molt crítica que farà que a partir del setembre veurem què passa amb les nostres autoescoles i els nostres alumnes."

De les 400 places que ha promès la DGT, a Catalunya n'hi correspondrien 75 i la Federació d'Autoescoles diu que no n'hi ha ni per començar. Una cadena d'autoescoles ja ha portat la DGT al jutjat i la resta estudien seguir-la. 

Sala denuncia que al setembre ja hi haurà autoescoles que no podran obrir si comença la vaga indefinida anunciada pels examinadors, si la DGT no els paga el complement salarial que reclamen. Apunta, a més, que hi ha alumnes que necessiten el carnet de conduir per treballar.

Els representants de les autoescoles han avançat que, si la vaga passa a ser indefinida, es veuran obligades a presentar expedients temporals de regulació d'ocupació de manera generalitzada.

Anar al contingut