Lenín Moreno: "Assange volia desestabilitzar governs, com va fer amb Catalunya"
Lenín Moreno, president de l'Equador, a Quito (Reuters)

Lenín Moreno: "Assange volia desestabilitzar governs, com va fer amb Catalunya"

El president equatorià ha titllat Assange de "desagraït" ja que "ha dit que l'Equador és un país insignificant al món, això és el que érem per a ell"

RedaccióActualitzat

Després de la detenció, aquest dijous, de Julian Assange, el fundador de Wikileaks, a l'ambaixada de l'Equador a Londres per part de la policia britànica, el president equatorià, Lenín Moreno, ha justificat la retirada de l'asil. Moreno ha dit que "l'única intenció" d'Assange era "desestabilitzar governs" i ha posat d'exemple Catalunya i el Vaticà:

"D'ara endavant, tindrem molta cura a donar asil, en el moment que sigui, a gent que realment valgui la pena i no a miserables hackers que l'única intenció que tenen és desestabilitzar governs, com ho van fer amb el Vaticà, com ho van fer amb Catalunya."

Lenín Moreno acusa Julian Assange de ser un desagraït. "Ha dit que l'Equador és un país insignificant al món, això és el que érem per a ell", ha explicat el president. I el ministre d'Afers Exteriors, José Valencia, també ha acabat de donar un perfil negatiu d'Assange dient que tenir-lo sota custòdia ha sortit molt car, amb serveis "que van des de serveis mèdics, alimentació i rentat de roba fins a consultories d'assessoria jurídica".

La detenció enfronta Lenín Moreno amb el seu antecessor, Rafael Correa, que és qui va concedir asil a Assange i que ara viu exiliat a Bèlgica perquè està enfrontat, precisament, amb el president Moreno. Correa critica l'expulsió i diu que l'actual president actua contra el fundador de Wikileaks, perquè ha publicat els seus draps bruts.

A més a més, diu que l'extradició va en contra de la constitució de l'Equador, perquè Assange té la nacionalitat equatoriana:

"Julian Assange, des de l'any passat, té, amb tot dret, la nacionalitat equatoriana i la nostra constitució prohibeix extradir un equatorià."

 

 


"Una conducta irrespectuosa i agressiva"

El mateix president de l'Equador, Lenín Moreno, va ser l'encarregat de confirmar la notícia de la retirada de l'asil a Assange, que tenia des del 2012.

Les raons que explica en un vídeo al seu perfil de Twitter es basen en una "conducta irrespectuosa i agressiva, les declaracions sense cortesia i amenaçants de la seva organització aliada en contra de l'Equador i, sobretot, per la transgressió dels convenis internacionals que han portat la situació a un punt que l'asil del senyor Assange és insostenible i inviable".

ARXIVAT A:
Julian Assange
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut