En el tram de més fondària del túnel de Girona, l'aigua encara arriba als 5 metres d'altura, i sembla una gran piscina sota terra.
En el tram de més fondària del túnel de Girona, l'aigua encara arriba als 5 metres d'altura i sembla una gran piscina sota terra.
Girona

L'AVE entre Girona i Figueres continua interromput per les inundacions i no hi ha data prevista per recuperar el servei

El tren d'alta velocitat entre Girona i Figueres continua interromput per les inundacions i fins que no s'aconsegueixi buidar el túnel, no es podran saber els danys

RedaccióActualitzat

El tren d'alta velocitat entre Girona i Figueres continua interromput per les inundacions i no hi ha data prevista per recuperar el servei

En el tram de més fondària del túnel, d'un quilòmetre de llarg, l'aigua encara arriba als 5 metres d'altura i sembla una gran piscina sota terra. Tant la catenària com els sistemes de senyalització estan a hores d'ara submergits. 

Precisament, per aquest motiu no es podrà saber l'afectació exacta ni quan es podrà restablir el servei fins que no s'aconsegueixi buidar el túnel, segons ha explicat la portaveu d'Adif, Mar Ruiz. Tot i això, ha assegurat: "Un cop s'hagin enllestit aquestes tasques es procedirà a fer una investigació sobre com ha pogut entrar tanta aigua dins del túnel".

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha admès a "El matí de Catalunya Ràdio" que el servei d'AVE entre Girona i Figueres trigarà a restablir-seL'Ajuntament ja ha fet un requeriment a Adif, que gestiona la infraestructura, per demanar-li explicacions sobre la interrupció del servei. 

Mentrestant, els usuaris del tren d'alta velocitat entre Figueres i Perpinyà continuaran fent el trajecte en tren convencional i en autobús.

Girona acull una cimera per l'alta velocitat

Es dóna la paradoxa que divendres Girona acollirà una cimera de ciutats per l'alta velocitat i que els alcaldes que vénen de França arribaran a la ciutat amb autobús. 

 

Anar al contingut