Les fortes pluges van inundar l'estació de Girona.
L'aigua continua impedint el servei de l'AVE entre Girona i Figueres. (Foto: ACN)
Girona

L'Ajuntament de Girona exigeix explicacions a Adif per la inundació del túnel de l'AVE

Els responsables del servei admeten no saber quan es restablirà el tren fins a Figueres perquè diuen que encara s'hi acumula molta aigua

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Girona ha reclamat explicacions a ADIF per la inundació del túnel del tren d'alta velocitat, i ha demanat garanties que no tornarà a passar. Tot plegat mentre continua tallat el servei entre Girona i Figueres, per l'acumulació d'aigua que encara hi ha dins el túnel de la capital gironina.

Els responsables del servei reconeixen que no se sap quan es podrà recuperar el trànsit dels trens d'alta velocitat fins a Figueres, perquè encara hi ha molta aigua en un tram d'un quilòmetre del túnel, a la part de més fondària. Un exemple: els mecanismes de senyalització i la mateixa catenària estan submergits. I és que aquest dilluns l'aigua va arribar als set metres d'altura en aquest tram d'un quilòmetre de llarg. Ara calculen que hi ha uns cinc metres.

Des d'ADIF reconeixen que l'aiguat pot haver afectat el sistema elèctric i informàtic, i que això no es podrà saber fins que s'hagi buidat del tot. Tres bombes industrials extreuen aigua cap el riu Ter.

Mentrestant, des de l'ajuntament han tramès un requeriment a ADIF perquè els doni explicacions, avaluï l'abast de les afectacions i expliqui quines garanties tècniques hi ha perquè no torni a passar. Carles Ribas és el regidor encarregat de l'alta velocitat: "Jo crec que han de contestar, han de fer la feina, han de solucionar el problema, i han de restablir el servei, que és el més urgent. Cal donar una resposta i que els nostres tècnics puguin analitzar la realitat. A partir d'aquí, a partir de la resposta, hem de ser curosos i exigents amb el que haurien de fer."

Els trens AVE han circulat, aquesta tarda, sense problemes en direcció sud entre Girona i Barcelona. Cap al nord, a Figueres o Perpinyà, la solució és el tren convencional o els autocars, i aquesta situació, segurament, encara es mantindrà uns quants dies.

Anar al contingut