La taxa d'atur a Catalunya i en el conjunt de l'Estat
La taxa d'atur a Catalunya i en el conjunt de l'Estat

L'atur continua baixant a Catalunya però amb menys intensitat

En aquest primer trimestre, la taxa d'atur se situa per sota del 12% a Catalunya i s'acosta al 15% en el conjunt de l'Estat

RedaccióActualitzat

L'ocupació s'ha mantingut estable a Catalunya al primer trimestre de l'any, gràcies en gran part al sector serveis. Ara hi ha 3,4 milions de persones ocupades, segons l'última Enquesta de Població Activa (EPA). Ha estat el millor primer trimestre des del començament de la crisi i, a més, no inclou la contractació per Setmana Santa, perquè aquest any ha caigut a l'abril.

L'atur ha baixat de 4.800 persones i ara hi ha 446.600 desocupats. La taxa d'atur ha quedat per sota del 12%, concretament un 11,64%.

En relació amb els primers tres mesos de l'any passat, la població activa, que inclou tant ocupats com aturats, ha crescut al nostre país en 75.700 persones. Els sindicats remarquen aquesta dada. Assenyalen que el fet que la Pasqua hagi estat tardana també ha repercutit en la contractació temporal.

 

Bona tendència al sector serveis en el primer trimestre de l'any 


En el conjunt d'Espanya, en canvi, entre gener i març d'aquest any es van destruir 93.400 llocs de treball. La taxa d'atur va créixer en prop de 50.000 persones, i s'acosta al 15%. La xifra de parats arriba a les 3.354.200 persones.


El govern espanyol hi treu ferro 

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, però, en fa una lectura interanual i no hi veu signes de desacceleració. Al contrari, diu, ja que observa "senyals clars de millora" en la qualitat de l'ocupació, fins al punt d'afirmar que la taxa d'atur tancarà aquest any per sota del 14%. La ministra vol subratllar que la pujada del salari mínim interprofessional no ha tingut cap impacte en les xifres de l'atur.

Les dades també constaten que hi ha menys gent treballant que ara fa uns mesos, però també n'hi ha més que ara fa un any. Tots els sectors han reduït l'ocupació i han afegit parats, sobretot en serveis, un cop acabada la temporada de Nadal a l'hostaleria.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut