Barça

Laporta tanca un cicle victoriós de set anys a la presidència amb un nou títol de Lliga

L'advocat Joan Laporta, president del FC Barcelona, ha posat aquest diumenge punt final a set anys com a màxim responsable de l'entitat blaugrana, en els quals ha posat el llistó molt alt en haver dirigit el període més triomfal de la història del club, amb 12 títols en aquest temps. No és que Laporta deixi encara la presidència, fet que passarà el 30 de juny d'aquest any, sinó que l'encara mandatari blaugrana ja no tornarà a presidir la llotja d'honor en un partit de l'equip català, ja que s'ha acabat la Lliga. Laporta no va amagar que el seu somni era seure en una llotja per última vegada com a president del Barça al Santiago Bernabéu, on el cap de setmana vinent es disputarà la final de la Lliga de Campions, de la qual el club blaugrana va quedar eliminat a les semifinals per l'Inter.

Actualitzat
Al mandatari barcelonista li queda el consol de, com a mínim, haver dit adéu amb una nova Lliga, la quarta que ha obtingut en els seus set anys com a president, un fet difícil d'imaginar aquell 22 de juny del 2003 quan va entrar per primera vegada a la llotja, després d'haver guanyat les eleccions una setmana abans, per presenciar l'últim partit de Lliga, en el qual el Barça buscava acabar sisè per jugar la UEFA.

La primera temporada de Laporta la va tancar en blanc, i no va ser l'única, però a partir de la 2004-2005 el Barça va iniciar una etapa d'èxits en què va encadenar dues lligues seguides i, el 2006, una Lliga de Campions. L'excel·lència que va assolir el Barcelona després d'aquell 2006, ple d'exhibicions futbolístiques de la mà d'un Ronaldinho exalçat per tota la comunitat futbolística com el millor jugador del món, va donar pas a una següent temporada en la qual l'equip barcelonista només va aconseguir la Supercopa d'Espanya.

Els canvis que va reclamar bona part del barcelonisme després d'aquella temporada infausta no es van produir i la directiva blaugrana va estendre la seva confiança tant al tècnic com a les estrelles de l'equip (Deco, Ronaldinho i Eto'o), gest que no va tenir gaire calat al vestidor pel fet que la temporada següent (2007-2008) el Barcelona va acabar en blanc.

Un sector del barcelonisme es va dirigir contra el president, al qual es va plantejar una moció de censura que va salvar pels pèls, després que prengués mesures, la principal, destituir el tècnic Frank Rijkaard després d'acabar la temporada, idèntica sortida que van tenir algunes de les estrelles com Deco i Ronaldinho.

Laporta i la seva directiva es van jugar a una carta salvar la imatge amb la contractació d'un inexpert Josep Guardiola, que, si bé havia iniciat de la millor manera la seva trajectòria com a tècnic en guanyar la Lliga de Tercera Divisió amb el Barcelona Atlètic i l'ascens a la Segona B, es desconeixia com resultaria l'experiment de posar-lo al capdavant del primer equip.

Després d'uns partits de Lliga sense resultats, l'equip de Guardiola va ser la millor teràpia per aplacar la tensió que es va viure a l'entorn barcelonista i dins del club. Una successió de partits extraordinaris i la suma incessant de punts van situar l'equip català en disposició de batre rècords i escriure la pàgina esportiva més brillant de la seva història amb la consecució d'un triplet històric: Copa, Lliga i Champions. L'estiu del 2009, l'equip de Guardiola va afegir a l'historial de l'any, encara que ja corresponent a la següent temporada, la Supercopa d'Espanya i la d'Europa i al final de desembre va atrapar el desitjat Mundial de Clubs a Abu Dhabi contra l'Estudiantes de La Plata (2-1), després de dos anteriors intents fallits.

Laporta: "El Barça està en el millor moment de la seva història"

Joan Laporta ha assegurat que l'entitat "està en el millor moment de la seva història", just després que l'equip s'hagi proclamat campió de Lliga, el seu vintè títol domèstic, el dotzè en total des que va arribar al càrrec el 2003. Laporta ha explicat que després de set temporades al capdavant de l'entitat blaugrana no es pot quedar amb un sol moment. "Em quedo amb tot el bo que s'ha fet. El Barça està en el seu millor moment. Em quedo amb l'esforç, la feina, el talent dels jugadors, de l'equip tècnic i dels empleats de l'entitat", ha dit.

Laporta ha comentat que el Barça "és un model de referència" i desitja que aquest model continuï en el futur, en una clara referència a la pròxima cita electoral. El dirigent ha comentat que durant aquests set anys ha dedicat "tot l'esforç" perquè el Barça visqui "aquests moments de gran felicitat". Després de 12 títols en set anys, Laporta se n'anirà, però creu que allò aconseguit en aquest temps "segur que podrà repetir-se", perquè "el Barça està en el millor moment de la seva història".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut