Madrid

L'ambaixador de Gàmbia s'ofereix a buscar solucions als casos dels nens catalans que van al seu país a estudiar l'Alcorà

Lanny Yabou admet que en els últims anys ha augmentat el fenomen dels menors catalans que viatgen a Gàmbia per estudiar un temps en escoles alcoràniques. El diplomàtic assegura que el seu país vol treballar amb les autoritats catalanes per trobar-hi solucions. Proposa patrocinar escoles perquè s'hi ensenyi el català i el castellà.

Televisió de CatalunyaActualitzat

L'ambaixador de Gàmbia a Espanya ha admès que els casos de nens catalans que viatgen al país per estudiar en madrasses són un fenomen en augment els últims anys. Lanny Yabou ha assegurat que no pot precisar la quantitat de menors -tant nens com nenes- catalans que han anat a aquestes escoles alcoràniques, però s'ha ofert per treballar amb la Generalitat per trobar-hi solucions.

"Jo prenc la iniciativa i emplaço les autoritats catalanes a treballar junts i a buscar solucions a aquest problema", ha afirmat en declaracions a TVC. "Els pares necessiten suport. Nosaltres els hem de donar aquest suport i el fenomen es morirà de forma natural", ha afegit el diplomàtic.

L'ambaixador creu que una manera de reconduir la situació és "patrocinant" escoles a Gàmbia, "on la gent pugui aprendre el castellà i el català". D'aquesta manera, durant els "dos o tres anys" que els menors siguin al país, podran anar a aquests centres i no perdre el fil del que han estat estudiant fins aleshores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut