Un grup de militants i simpatitzants de Ciutadans ha retirat una pancarta de la façana de l'Ajuntament de Reus
Un grup de militants i simpatitzants de Ciutadans ha retirat una pancarta de la façana de l'Ajuntament de Reus
Reus

L'alcalde de Reus denunciarà el grup que ha despenjat la pancarta a favor dels presos

Un grup de militants i simpatitzants de Ciutadans ha retirat la pancarta a favor dels presos de la façana de l'Ajuntament de Reus

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha condemnat la retirada de la pancarta a favor dels presos de la façana de l'Ajuntament de Reus per part d'un grup de militants i simpatitzants de Ciutadans. Pellicer ha anunciat que interposarà dues denúncies, la primera per atacar les dependències municipals i la segona per amenaces i injúries contra l'alcalde.

La sostracció del cartell ha comportat la confrontació entre "l'escamot", que entonava el crit "l'Ajuntament és de tots", i persones que estaven a la plaça del Mercadal.

 

 

Pellicer ha explicat que "ningú pot atacar la seu de la sobirania popular" i ha apuntat que "si hi ha una pancarta a l'Ajuntament és perquè la majoria dels representants de la sobirania popular ho han decidit":

"Condemnem l'actitud de ciutadans i dels seus escamots de provocació, i afegeixo dels seus dos regidors. Quan han aconseguit crispar prou l'ambient perquè la gent comencés a insultar-se i barallar-se, s'han quedat impassibles mirant i somrient el trencament de la convivència que ells mateixos han instigat."

Passades dues hores, la pancarta s'ha tornat a penjar a la façana del consistori.

Ciutadans reivindica l'acció

El grup taronja ha justificat l'actuació en defensa de la "neutralitat" i han acusat l'alcalde d'haver-los increpat. Ciutadans ha explicat que han impulsat l'acció des del partit "davant la inacció del govern municipal per garantir la neutralitat als espais públics" i Albert Rivera, a través del seu Twitter, també se n'ha fet ressò, emmarcant els fets dins la campanya que han engegat per retirar símbols independentistes de l'espai públic.

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut