"El matí de Catalunya Ràdio"

L'alcalde d'Arenys de Munt està convençut que no han contradit la legalitat amb la consulta

El dia que l'Ajuntament d'Arenys de Munt exposa als jutjat la seva implicació en la consulta sobre la independència de Catalunya, l'alcalde d'aquest municipi del Maresme, Carles Mora, està convençut que no han contradit la legalitat en cap moment. Han estat unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", igual que les que ha fet l'Associació Professional de la Magistratura, que afirma que les entitats privades no tenen dret a convocar referèndums.

Actualitzat
L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, considera que "tenim l'aixopluc i l'empara del marc legal que de cap de les maneres hem contradit" la llei amb la convocatòria de la consulta sobre si els ciutadans del municipi volen o no la independència de Catalunya. Mora també ha assegurat que té bons arguments perquè diumenge, 13 de setembre, es pugui fer el referèndum.

En canvi, el portaveu de l'Associació Professional de la Magistratura, Antonio García, considera que les entitats privades no tenen dret a convocar referèndums. També en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu d'aquesta entitat assegura que "els ciutadans no tenen el dret de dur a terme una consulta".

En la línia que va manifestar el govern central, Antonio García, ha remarcat que una pregunta com la de la independència de Catalunya, que afecta tot el territori de l'Estat espanyol, excedeix les competències autonòmiques i municipals.
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut