Jane Fonda, arrestada per la policia
Jane Fonda, arrestada per la policia
Washington

L'actriu Jane Fonda, detinguda durant una manifestació contra la crisi climàtica

També han estat detingudes 15 persones més que eren amb ella protestant a l'escala del Capitoli a Washington

RedaccióActualitzat

Un total de 16 persones, entre elles l'actriu Jane Fonda, de 81 anys, han estat detingudes aquest divendres a l'escala del Capitoli, a Washington, durant una protesta contra l'absència de polítiques per reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle als Estats Units.

La protesta, organitzada per Fonda i Code Pink (Women for Peace), ha estat la primera d'una sèrie de mobilitzacions per reclamar una atenció més gran davant la crisi climàtica i les seves conseqüències, segons ha informat el diari nord-americà The Washington Post.

 

 

Al costat de Fonda ha estat detinguda la fundadora de Code Pink, Medea Benjamin. Quan eren escortades per la policia, el grup de manifestants han reclamat "Justícia climàtica ara".

 

 

Eva Malecki, portaveu de la Policia del Capitoli, ha confirmat les detencions per "manifestar-se de forma il·legal" i ha afegit que tots han estat imputats per "obstrucció" i "generar inconvenients".

Malecki no s'ha pronunciat sobre si entre aquestes persones hi havia Fonda. Però els partidaris de l'actriu han publicat fotografies i vídeos en què es veu com Jane Fonda és detinguda. La intenció de l'actriu és participar en les manifestacions que es faran cada divendres a Washington per la lluita contra l'escalfament global.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut