Madrid

L'absolució d'Otegi desencadena una ofensiva contra el govern de Zapatero i la fiscalia

L'absolució d'Arnaldo Otegi ha desencadenat una altra ofensiva contra l'executiu espanyol i contra la fiscalia. Els populars han demanat la compareixença urgent al Congrés del president del govern, del ministre de Justícia i del fiscal general de l'Estat. Al mateix temps, les Noves Generacions del PP i el Fòrum d'Ermua s'han manifestat, sense permís, davant la seu de la Fiscalia General de l'Estat, a Madrid. I per últim, el govern ha prohibit un acte que el mateix Fòrum d'Ermua, Basta Ya i el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme volien fer avui davant del Ministeri de l'Interior.

Actualitzat
L'absolució d'Arnaldo Otegi a l'Audiència Nacional en el judici per enaltiment del terrorisme ha incendiat els ànims d'alguns col·lectius. El Fòrum d'Ermua i l'Associació de Víctimes del Terrorisme, que estudien emprendre accions legals pel cas, es van manifestar ahir al vespre davant la seu de la Fiscalia General de l'Estat contra la decisió del fiscal de retirar els càrrecs. A la concentració també hi havia membres de Noves Generacions del PP.

Minuts abans que comencés l'acte, agents de policia van procedir a identificar els concentrats, ja que la convocatòria no havia estat comunicada a la delegació del govern de Madrid i, per tant, no estava autoritzada.

La que sí que es va comunicar, però que no ha obtingut l'autorització de la delegació del govern espanyol, és la manifestació que volien celebrar avui mateix davant del Ministeri de l'Interior el Fòrum d'Ermua, la iniciativa ciutadana Basta Ya i el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme. El govern al·lega que la concentració posaria en perill la seguretat dels edificis del Ministeri de l'Interior i del Ministeri d'Administracions Públiques, situats, respectivament, als números 5 i 3 del passeig de la Castellana.

Les tres associacions mantenen la convocatòria i asseguren que a la mateixa zona s'han celebrat nombrosos actes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut