Madrid

Acebes acusa el govern de "retorçar la llei" per "salvar" Otegi

El secretari general del PP, Ángel Acebes, ha dit que l'absolució d'Arnaldo Otegi es una decisió "tan greu o pitjor" que l'excarceració d'Iñaki de Juana Chaos. Acebes ha acusat el govern de "retorçar la llei i aixafar l'estat de dret" per "salvar i protegir" el portaveu de Batasuna. El dirigent del PP assegura que amb aquest fet s'ha vist "la foto de la debilitat, la de la cessió davant ETA". Acebes considera que la Fiscalia General de l'Estat ha actuat "per ordre" del govern.

Actualitzat

Acebes ha afirmat que "la política de Zapatero de 'el fi justifica els mitjans' és impossible de justificar, és un gran error històric". Les cessions, ha dit, "no han acabat" i ara seguiran perquè Batasuna "es pugui presentar a les eleccions municipals", Navarra es pugui annexionar al País Basc i es reconegui el dret a l'autodeterminació.

Per Zaplana, l'any de treva ha estat un any de cessions del govern

El portaveu parlamentari del PP, Eduardo Zaplana, ha afirmat que l'any de treva d'ETA, que es compleix avui, ha estat el "de la cessió permanent als terroristes" per part del govern. Zaplana ha qualificat la treva de "singular", perquè en aquest període ETA ha comès "tres assassinats" i ha protagonitzat episodis de kale borroka i campanyes d'extorsió als empresaris. El dirigent del PP també considera un assassinat la mort d'un ancià d'Arrasate mort a causa del fum que va causar un acte de kale borroka.

Zaplana també ha criticat que Batasuna hagi actuat amb "total impunitat". El resultat d'aquest any de treva ha estat, al seu parer, "una cessió permanent" que ha fet que Batasuna creixi.

Anar al contingut