París

La Xina compra 102 avions Airbus per valor de 14.000 milions d'euros

Diverses aerolínies xineses han firmat la compra de 102 avions amb el fabricant europeu Airbus, operació valorada en uns 10.000 milions d'euros, durant la primera jornada de la visita d'Estat del president xinès, Hu Jintao, a París. Airbus, filial del consorci europeu aeronàutic i de la defensa EADS, vendrà a les aerolínies xineses 50 aparells A320, 42 avions A330 i 10 del nou avió de mitjana capacitat i llarg recorregut A350. Aquest acord i altres per valor d'uns 4.000 milions d'euros s'han firmat al palau de l'Elisi després de la reunió bilateral francoxinesa i en presència de Hu Jintao i del seu homòleg francès, Nicolas Sarkozy.

Actualitzat
El president francès, Nicolas Sarkozy, ha rebut Hu Jintao amb tots els honors i amb un protocol molt cuidat per tal de refer les relacions amb la potència asiàtica, unes relacions que es van enrarir el 2008 quan Sarkozy va plantar el president xinès als Jocs Olímpics de Pequín o quan el dalai-lama va visitar França.

La rebuda del seu amfitrió ha contrastat amb el rebuig i les protestes dels activistes prodrets humans, que, coincidint amb la visita de Hu Jintao, han previst concentrar-se a París per protestar per la falta de llibertats a la Xina i pel silenci de Nicolas Sarkozy sobre aquesta qüestió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut