Brussel·les

La UE posposa la decisió de prohibir als passatgers d'avions portar líquids en els equipatges de mà

La Unió Europa ha posposat la decisió sobre si prohibeix o no portar líquids en els equipatges de mà dels passatgers de línies aèries, però ha acordat imposar nous requisits als controls electrònics dels equipatges. Ahir i avui, s'han reunit a Brussel·les experts dels 25 per estudiar si s'estenien a tota la Unió les mesures aplicades pel Regne Unit després que es descobrís, el 10 d'agost, un complot per fer esclatar diversos avions sobre l'Atlàntic.

Actualitzat

Els experts admeten que necessitarien més proves científiques per saber a partir de quines quantitats és perillosa una substància i fins a quin punt és fàcil o complex barrejar-les a bord d'un avió. Per aquest motiu, no han pres cap decisió sobre aquest tema després de dos dies reunió. Tot i això, han decidit tornar a reunir-se amb dades a la mà abans de prendre una decisió definitiva.

Les opcions que hi ha sobre la taula són dues: prohibir totalment l'entrada de líquids a la cabina dels avions o fixar un llindar màxim que permeti el transport de medicaments o productes d'higiene bàsica. Aquesta mesura es podria acompanyar de nous límits en la talla màxima dels equipatges de mà, per facilitar-ne els escorcolls.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut