Les tortugues marines són espècies protegides
Les tortugues marines són espècies protegides

La tortuga que va pondre 141 ous a Vila-seca hi torna 15 dies després amb 74 ous més

La tortuga careta que fa 15 dies va fer niu a la platja de la Pineda de Vila-seca ha tornat a pondre ara a la zona del Cargol, a prop de la zona humida dels Prats de la Pineda

RedaccióActualitzat

Dues postes en només 15 dies i totes dues a Vila-seca, al Tarragonès. La tortuga careta (Caretta caretta) que va pondre fa 15 dies a la platja de la Pineda ha tornat a la mateixa platja i hi ha deixat 74 ous més.

L'animal l'han vist  a la zona del Cargol, a prop de la zona humida dels Prats de la Pineda, Se n'ha detectat la presència cap a dos quarts de quatre de la matinada i ha tornat a mar cap a les set del matí, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

En la primera visita, la tortuga va deixar 141 ous. Ara, n'ha post 74 més en una àrea inundable, inclosa dins la Xarxa Natura 2000, amb perill de desaparèixer en cas de llevantada. Els tècnics dels Departament han decidit ajuntar les dues postes en el primer niu, a l'altra banda de la platja, prop del cap de Salou.

 

La tortuga ha decidit tornar a la platja malgrat que fa dues setmanes un turista francès la va estar molestant. Els Mossos d'Esquadra van identificar el jove i el van denunciar per molestar l'animal, que és d'una espècia protegida. El jove va gravar-se fent petons i carícies a l'animal i ho va penjar a la xarxa.

Geolocalitzada

L'exemplar de tortuga careta que ha post dues vegades a Vila-seca porta instal·lat un dispositiu de seguiment per satèl·lit que permet saber on és en tot moment. Es va detectar per primer cop a la platja de Castelldefels l'any 2016, va marxar a Algèria i després s'ha anat movent pel Mediterrani fins que ha tornat enguany a Catalunya.

Es tracta de la primera tortuga careta que torna per fer el niu al país i, a més, dos cops a la mateixa platja. Representants de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat no descarten que torni a intentar-ho d'aquí a mig mes.

Aquesta és la tercera posta de tortugues de l'estiu a Catalunya. A més dels dos nius de Vila-seca, es té constància d'un tercer a Barcelona, a la platja de la Mar Bella.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut