Els organitzadors fan una valoració positiva d'aquesta 39a edició de la fira

La Setmana del Llibre en Català recupera xifres de venda prepandèmia

La cita editorial del setembre ha rebut 50.000 visitants en 10 dies i ha tingut xifres de venda "similars" al 2019, abans de la Covid

Redacció/AgènciesActualitzat

Diumenge, hora de tancar i de fer balanç després de 10 dies de fira al Moll de la Fusta de Barcelona. És la segona edició de la Setmana del Llibre en Català que es fa en aquest emplaçament, vora el mar, en un recinte de 6.000 metres quadrats, perimetrat i amb control d'aforament.

L'organització en fa una valoració positiva, després de tenir vendes similars al 2019, com abans de la pandèmia de la Covid, i de rebre uns 50.000 visitants.

Malgrat que algunes jornades la pluja ha fet acte de presència, alguns esdeveniments, segons Editors.cat, han generat una "gran expectació, com la taula rodona en la qual es va tractar sobre l'ús de la llengua, la conversa entre Marc Giró i Sílvia Soler, l'entrevista amb l'esportista Kilian Jornet o l'acte de presentació del Premi Sant Joan 2021, "Gràcia parla", de Roser Caminals.

També van ser molt seguits l'acte de lliurament del premi Trajectòria al mallorquí Biel Mesquida o les converses amb diferents escriptores com Montse Barderi, Carlota Gurt, Tina Vallès o la dibuixant Pilarin Bayés, segons un comunicat fet públic aquest diumenge.


Celebració del 40è aniversari, l'any vinent

Els organitzadors consideren que aquesta "magnífica" edició del que qualifiquen com l'"esdeveniment de referència del llibre en català" pot impulsar una gran celebració pel seu 40è aniversari, l'any vinent.

Les vendes, a l'espera de les dades definitives de l'últim cap de setmana, indiquen que "la ficció per a adults segueix un increment notable en vendes i, en canvi, s'ha detectat un descens en literatura infantil i juvenil, així com en no-ficció, en línia amb el que passa en el dia a dia del sector".

El recinte vora el mar on s'ha celebrat aquesta edició de La Setmana (ACN)

L'emplaçament del Moll, que permet un perímetre més gran en temps de pandèmia, "ha demostrat aspectes favorables i també algunes limitacions que l'organització valorarà durant les pròximes setmanes per determinar la futura ubicació de l'esdeveniment".

El president de la Setmana, l'editor Joan Carles Girbés, ha mostrat la seva satisfacció per "la implicació del sector, també dels guardonats amb els premis Trajectòria i Difusió", la qual cosa els motiva "enormement per començar ja a treballar en la propera edició, que serà molt especial", ja que celebraran els 40 anys.

Al seu parer, l'aniversari ha de suposar "un nou salt cap a endavant per projectar, encara més lluny, el llibre en català".

Per la seva banda, el president d'Editors.cat, Joan Sala, ha opinat que l'esdeveniment "demostra que és un dels més grans del sector cultural del país i és necessari fer-ho encara més gran". "Per aconseguir-ho, necessitarem més implicació econòmica de l'administració", ha dit.

Durant La Setmana s'han organitzat actes en els seus tres escenaris, itineraris literaris per la ciutat i hi ha hagut signatura d'autors diàriament.

Per primera vegada s'han programat concerts cada tarda de grups vinculats a la literatura, com Ovidi 4, i s'ha al·ludit a altres festivals i actes del CCCB, la Fira Literal o el Festival Clàssics.

 

ARXIVAT A:
LiteraturaCatalà
Anar al contingut