Waterpolo

La selecció espanyola femenina de waterpolo guanya per 15-3 Xina a la preliminar de Mont-real

La selecció espanyola femenina de waterpolo ha guanyat sense problemes davant Xina per 15-3 i es jugarà bona part de les opcions per accedir a la següent ronda en el partit que tancarà la fase preliminar davant Hongria. Les noies Mar Sanromà han jugat sabent que les hongareses havien guanyat contra Estats Units, en l'altre partit del grup B, per 9-8. Les espanyoles necessitaven guanyar d'un ampli marge en el marcador pel "goal-average" a la classificació del grup, que pot ser decisori.

La referència existent era la golejada d'Hongria a Xina la primera jornada per 18-4, però les espanyoles no han arribat a aquesta diferència, ja que han guanyat de 12. Des de l'inici, un gol d'Anna Pardo i dos de Blanca Gil han donat ràpids avantatges a les jugadores de Mar Sanromà, que han encaixat el primer gol de penal a la part final del primer quart. En el segon parcial, Cristina López, Jennifer Pareja i Yurema Sabio han deixat el 6-1 en el descans. Però les espanyoles han ofert un gran joc en els darrers dos quarts. Han desbordat en atac i han aconseguit quatre gols de cop per situar-se 10-1 al final del tercer quart. El màxim avantatge de les de Sanromà ha arribat als dotze gols (14-2 i 15-3), de manera que s'han quedat a dos dels catorze aconseguits per Hongria. Si les noies de Sanromà guanyen les hongareses se situaran en primer lloc i es classificaran directament a quarts de final del Mundial. En cas que perdessin per un gol de diferència, però en marquessin almenys vuit, quedarien en segon lloc. El pitjor escenari seria si les espanyoles acabessin en tercera posició, ja que haurien d'enfrontar-se amb el segon del grup A, format per Itàlia, Canadà, Veneçuela i Cuba.