La directora de "Sàpiens", Clàudia Pujol, en rebre el premi Martí Gasull (ACN / Juan Miguel Morales)
La directora de Sàpiens, Clàudia Pujol, en rebre el premi Martí Gasull (ACN / Juan Miguel Morales)

La revista Sàpiens i l'escriptor Josep Vallverdú, premis Martí Gasull

La publicació de divulgació històrica s'ha imposat per votació popular a la companyia Teatre Micalet i l'empresa de telecomunicacions Parlem

Actualitzat

La revista Sàpiens ha guanyat el premi Martí Gasull i Roig en reconeixement de la seva labor en defensa i promoció de la llengua catalana i l'escriptor Josep Vallverdú s'ha emportat el guardó especial del jurat.

La revista de divulgació històrica ha estat escollida vencedora per votació popular, amb la participació de més de 4.700 persones, i s'ha imposat als altres dos finalistes triats pel jurat: la companyia Teatre Micalet i l'empresa de telecomunicacions Parlem.

En recollir el guardó, la directora de Sàpiens, Clàudia Pujol, ha valorat que la revista ha contribuït a "normalitzar el català al quiosc" i ha acceptat el reconeixement com "un honor", segons ha expressat en la gala de lliurament que ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda al Teatre Poliorama de Barcelona.

 

Diverses portades de la revista 'Sàpiens'
Diverses portades de la revista Sàpiens (ACN)

 

Josep Vallverdú no ha pogut acudir a l'acte per motius sanitaris, però va rebre el premi fa uns dies a Balaguer. A través d'un missatge en vídeo, ha agraït el reconeixement a la seva trajectòria literària i ha assegurat que "encara s'haurà de combatre molt per la llengua".

 

 

L'eix de la gala ha estat la campanya "Més audiovisual en català", que emplaça el futur govern a complir els compromisos electorals en matèria lingüística, sobretot entre els nens i els joves.

Davant de Pere Aragonès, el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha reiterat la petició al govern de la creació d'una secretaria específica de Política Lingüística, una demanda que l'entitat ja va fer als partits abans de les darreres eleccions catalanes.

 

L'escriptor Josep Vallverdú, al balcó del seu pis a Balaguer
L'escriptor Josep Vallverdú, al balcó del seu pis a Balaguer (ACN / Oriol Bosch)

 

Els Premis Martí Gasull es van crear en homenatge a l'impulsor de la Plataforma per la Llengua, activista i excursionista, mort en accident el 2012 al Nepal. Cada any distingeixen entitats i persones destacades en la promoció de la llengua catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut