Londres

La reina Elisabet II anima els països de la Commonwealth a abaratir l'accés a internet

La reina Elisabet II d'Anglaterra ha advertit que el desenvolupament de l'economia perd oportunitats a causa de les dificultats per accedir a internet en molts països, en particular a les zones on aquest accés és massa car.

Actualitzat
La reina ha fet aquesta menció a la xarxa durant el seu discurs anual del dia de la  Commonwealth, que se celebra el segon dilluns de març. Durant la seva intervenció ha elogiat els avenços en ciència i tecnologia per millorar la vida de les persones, però ha remarcat que el creixement dels mercats incipients topa amb les dificultats de la falta d'un sistema adequat de telecomunicacions.

També s'ha referit als mòbils, com una eina que permet el contacte virtual i immediat gairebé a qualsevol lloc del món i ha animat els països membres d'aquesta comunitat britànica a millorar la situació. La referència s'ajustava al tema elegit per a les celebracions d'aquest any: ciència, tecnologia i societat.

El discurs d'Elisabet II arriba poc després que la BBC donés a conèixer un estudi per copsar l'opinió dels ciutadans sobre l'accés a la xarxa.

Internet és un dret fonamental


Quatre de cada cinc persones a tot el món creuen que l'accés a internet és un dret fonamental. L'enquesta s'ha fet a més de 27.000 persones en 26 països  i la coincidència a considerar l'existència d'aquest dret sembla molt estesa. Les dades de l'enquesta són contundents: un 87% dels usuaris creuen que l'accés és un dret fonamental de les persones. Entre els que no són usuaris, més del 70% creueu que hi haurien de poder accedir.

En alguns països, com ara Finlàndia i Estònia, ja s'ha anat més enllà i es reconeix de forma legal que l'accés a internet és un dels "drets humans" de la seva ciutadania però aquesta opinió no sembla que sigui compartida per tots els governs.

Per això, Hamadoun Toure, que és secretari general de la Unió Internacional de Telecomunicacions, ha declarat a la BBC que "internet és la font de coneixement més important que s'hagi creat mai i ha insistit que els governs haurien de considerar internet com una infraestructura més, com ja fan amb les comunicacions terrestres o la distribució de l'aigua.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut