Barcelona

La previsió del temps indica que les ratxes de vent amainen les properes hores

Els forts cops de vent huracanats que han caracteritzat el temporal que aquest dissabte ha afectat Catalunya aniran a la baixa. El vendaval anirà amainant amb el pas de les hores i la situació meteorològica es normalitzarà. Aquest dissabte el vent ha superat els 200 quilòmetres per hora en alguns punts de Catalunya.

Actualitzat
La previsió meteorològica indica que a partir de la matinada de dissabte les fortes ratxes de vent aniran perdent intensitat i es normalitzaran. A mesura que avancin les hores, s'espera que el vent violent quedi concentrat a l'Alt Empordà i a l'extrem nord de Catalunya.

Avui es preveu un dia assolellat amb pocs núvols al matí i amb vent moderat, tant a l'interior com al litoral. El vent es mantindrà més reforçat a la meitat nord del país, on hi pot haver encara alguns cops forts. La tramuntana continuarà bufant entre moderada i forta al nord de l'Empordà, i hi haurà mestral entre moderat i fort al terç sud del país.

A la tarda, la nuvolositat podria augmentar i arribar una nova pertorbació que faria caure algunes precipitacions febles i residuals a l'extrem nord-est del país; la cota de neu estarà situada entre els 700 i 800 metres de les comarques interiors i del Pirineu. Consulta tots els detalls de la previsió meteorològica.

El temporal de vent d'aquest dissabte ha estat excepcional, ja que s'han assolit ratxes de fins a 200 quilòmetres per hora en alguns punts de Catalunya com Portbou (Alt Empordà). Altres indrets on hi ha hagut registres històrics de vent han estat: 174 km/h a Bonastre (Baix Penedès), 146 km/h a Ull de Ter (Gironès), 140 km/h a Font-rubí (Alt Penedès), 138 km/h a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) o 100 km/h a Badalona (Barcelonès).

Catalunya no havia viscut un temporal de vent de terra tan violent des de l'any 2000, quan hi va haver algunes víctimes mortals al Pirineu. Aquest desembre hi va haver una forta llevantada que va afectar principalment les platges de la Costa Brava.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut