La llibertat de Puigdemont, a la premsa internacional

Actualitzat

La decisió del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein de deixar Carles Puigdemont en llibertat sota fiança ha estat una de les més destacades a la premsa d'arreu del món. Lògicament, la llibertat de Puigdemont ha tingut molta presència a la premsa alemanya.

"The New York Times" titula: "Puigdemont no pot ser extradit pel càrrec de rebel·lió, decideix el tribunal alemany." Dins la noticia, repassa els principals fets des de la detenció de Puigdemont i hi inclou els arguments del jutge Llarena per reclamar l'extradició del 130è president de la Generalitat. A més a més, també destaca que diversos polítics independentistes catalans han rebut la decisió del tribunal alemany "com una clara victòria".

 

 

El corresponsal del diari a Madrid, Raphael Minder, ha dit al seu compte de Twitter que la decisió de la justícia alemanya "probablement tindrà grans conseqüències per a tot el judici català a Madrid... i el futur de la política a Catalunya":

 

 

Per la seva banda, la BBC titula que "Carles Puigdemont queda en llibertat sota fiança per part d'un tribunal alemany", en una notícia en què se cita la reacció del president del Parlament, Roger Torrent, a Twitter i també la d'una portaveu de La Moncloa.

 

 

També al Regne Unit, el diari "The Guardian" destaca al subtítol que "El tribunal fixa una fiança de 75.000 euros per al líder català i diu que no se'l pot extradir pel delicte de rebel·lió". A més a més, recorda que aquest mateix dijous "Puigdemont ha escrit una carta oberta des de la presó en què emplaça el Parlament de Catalunya a tornar a intentar la investidura de l'activista independentista Jordi Sànchez".

 

 

El corresponsal del diari britànic "Financial Times" a Berlín, Tobias Buck, ha afirmat que "la justícia alemanya considera que no hi va haver violència, la qual cosa seria necessària tant per a la rebel·lió com per al delicte equivalent alemany o alta traïció". Buck, que anteriorment va ser corresponsal a Madrid, ha fet una sèrie de tuits en què analitza la situació i assenyala que "no sembla que els jutges s'hagin pres el càrrec de rebel·lió gaire seriosament":

 

 

L'agència Reuters publica una peça amb declaracions de l'advocat alemany de Puigdemont, Wolfgang Schomburg, titulada "El tribunal alemany rebutja l'extradició de l'antic líder català pel delicte de rebel·lió":

 

 

La pàgina web "Politico", en la seva edició europea, encapçala la notícia amb el titular "Carles Puigdemont, alliberat sota fiança pels tribunals alemanys":

 

 

A Itàlia, el diari "Corriere della Sera" titula: "Catalunya: Puigdemont queda lliure sota fiança, Alemanya nega a Espanya l'extradició per rebel·lió."

 

 

El diari francès "Le Monde" titula la notícia: "La justícia alemanya deixa Puigdemont en llibertat sota control judicial."

 

 

El corresponsal del diari a Berlín, Thomas Wieder, apunta que el tribunal de Schleswig-Holstein "diu 'sí' a la seva extradició a Espanya, però només conserva l'acusació de malversació de fons, no pas la de la rebel·lió".

 

 

Un altre diari francès, "Libération", titula la notícia amb: "La justícia alemanya rebutja una extradició per rebel·lió."

 

 

El corresponsal de "Libération" a Brussel·les, Jean Quatremer, considera la decisió "un fort cop" per a Madrid:

 

 

Per últim, la cadena "Russia Today" afirma que "L'exlíder català Puigdemont pot ser extradit per corrupció, no pas per rebel·lió".

 

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut