París

La policia investiga el possible vincle d'ETA amb el robatori de més d'un centenar d'armes a França

La policia francesa investiga el robatori de més d'un centenar de pistoles i revòlvers en una empresa a prop de Nimes, al sud-est francès, i la seva possible relació amb l'organització terrorista ETA, segons fonts de la lluita antiterrorista espanyola. Segons aquestes mateixes fonts, tres persones encaputxades van assaltar la fàbrica i van immobilitzar diversos membres de la família responsable de l'empresa per, després, fer el robatori.

Actualitzat

Dos homes i una dona que, segons fonts de la policia francesa, podrien ser membres d'ETA, van assaltar la passada nit una empresa a prop de Tolosa i es van emportar més de tres-centes armes, totes desmuntades, i abundant munició. Les armes robades són de marques i calibres variats.

Uns encaputxats van retenir la família de la gerent de Sídam, una empresa d'importació d'armes. Sota amenaces, dos homes i una dona la van portar fins a l'empresa perquè els obrís la porta. Després la van emmanillar. Aquest modus operandi ha fet creure a la policia francesa que es podria tractar d'ETA. A més, les manilles amb què van lligar l'ostatge coincideixen amb les que presumptament dos membres de la banda terrorista van robar a una parella de gendarmes el 5 de març passat a la localitat de Figeat, al departament de Lot. Els assaltants, que anaven armats i encaputxats, van penetrar a la seu d'una empresa dedicada a la importació d'armes situada a la zona de Tolosa.

Segons fonts judicials se segueix la pista que hagi estat una acció d'ETA tenint en compte la presència d'una dona en el comando, l'accent espanyol dels seus membres i les característiques del material robat.

Des de la fiscalia es mostren cauts a l'hora d'atribuir l'autoria dels fets, i de moment no volen confirmar que sigui obra d'ETA. De moment les investigacions ja s'han derivat cap a la subdirecció antiterrorista de la Policia Judicial francesa. El Ministeri de l'Interior espanyol s'ha posat en contacte amb París per demanar-ne tota la informació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut