Isabel Peralta va acusar els jueus de ser "l'enemic" i "el culpable"

La policia atribueix delicte d'odi a la falangista de l'homenatge a la División Azul

Un informe policial demanat per la Fiscalia de Delictes d'Odi diu que se li pot aplicar l'article 510 del Codi Penal, que preveu penes d'un a quatre anys de presó

RedaccióActualitzat

Un informe que la Policia Nacional ha enviat a la Fiscalia sobre els actes d'homenatge a la División Azul el 13 de febrer a Madrid demana que s'investigui com a delicte d'odi.

L'informe, al qual ha tingut accés el diari El Periódico, concreta les acusacions en la jove falangista Isabel Peralta, que va fer-hi un discurs contra els jueus.

En els actes hi van participar unes 350 persones, de les quals 4 van fer parlaments, i la policia només ha trobat indicis de delicte en el de Peralta.

Segons El Periódico, l'informe afirma que al parlament de Peralta se li pot aplicar l'article 510 del Codi Penal, que preveu penes d'entre 1 i 4 anys de presó:

"Els que públicament fomentin, promoguin o incitin directament o indirectament a l'odi, l'hostilitat, la discriminació o violència contra un grup, una part del mateix o contra una persona determinada per raó de la seva pertinença a aquell, per motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia, religió o creences..."

Pancarta en record dels morts de la División Azul en l'homenatge del febrer a Madrid (EFE)


"El jueu és el culpable"

L'informe el va demanar la Fiscalia de Delictes d'Odi pocs dies després per les afirmacions que va fer Peralta que els jueus són sempre "l'enemic" i "els culpables":

"L'enemic sempre serà el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. No hi ha res més cert que aquesta afirmació: el jueu és el culpable i la División Azul va lluitar per això."

Prèviament, la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya havia demanat que s'investigués el cas, en considerar que s'havia comès un delicte d'odi.

Esvàstiques nazis

Els actes d'homenatge a la División Azul se celebren anualment i aquest any els va convocar l'entitat neonazi de Madrid Juventud Patriota, i s'hi van afegir grups com Falange Española.

Entitats veïnals havien demanat que no s'autoritzés pel "caràcter xenòfob i racista" dels convocants, però la delegació del govern no els va fer cas.

Els manifestants van anar de Ciudad Lineal fins al cementiri de l'Almudena, on van fer ofrenes amb esvàstiques nazis al monument als morts de la División Azul.

En els parlaments de l'acte es van fer crides contra el marxisme i el comunisme, i també hi va haver retrets contra el PP i Vox, que van qualificar d'"enemics".

A Espanya l'antisemitisme pot ser considerat delicte, però no l'exhibició de símbols nazis i feixistes, ni l'exaltació del feixisme o el franquisme.

L'operació Volhov de la Guàrdia Civil, un homenatge a la División Azul franquista?
Membres de la División Azul, enviada per Franco a ajudar l'exèrcit de Hitler

 

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut