Pancarta en una protesta universitària anterior
Pancarta en una protesta universitària anterior
Barcelona

La Plataforma en Defensa de la Universitat Pública irromp en l'acte inaugural del curs

Una dotzena de representants de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública han irromput en l'acte i han llegit un manifest en què carreguen contra la pujada de taxes, que quantifiquen d'un 150% en quatre anys. Ho veuen con "una clara estratègia per a la seva elitització" i que per ells demostra que el curs no comença amb normalitat.

RedaccióActualitzat
Una representació de Plataforma Universitària en Defensa de la Universitat Pública ha volgut fer acte de presència en la inauguració del curs universitari, que ha tingut lloc al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Una dotzena d'estudiants i professors d'aquest col·lectiu han irromput en l'acte inaugural, que ha comptat amb la presència del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i han llegit un manifest.

Amb una pancarta on es podia llegir "Universitat pública de Catalunya: passin per caixa", els estudiants han denunciat que "els últims quatre anys la universitat pública catalana ha incrementat les taxes un 150%", fet que veuen com "una clara estratègia per a la seva elitització" i que per ells demostra que el curs no comença amb normalitat.

"No ens quedarem callats davant l'agressió més global que el capitalisme ha desencadenat contra les capes populars del país i la gran majoria de la societat", han afegit davant del secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, a més de diversos rectors de les universitats públiques de Catalunya, entre els quals el de la UPF, que els ha permès llegir el manifest.

Quan han acabat, els representats de la Plataforma han abandonat la sala i l'acte inaugural ha continuat amb normalitat. Abans, però, al carrer, desenes de persones s'han manifestat davant de l'entrada de la UPF, sota l'atenta mirada del dispositiu policial que envoltava el recinte.
Anar al contingut