Barcelona

La Plataforma del Ter demanda l'ACA per incompliment de la llei que regula el cabal del riu

La Plataforma del Ter, integrada per ajuntaments, regants, empresaris i organitzacions ecologistes, ha presentat una demanda administrativa contra l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Segons aquesta entitat, es transvasa el 75% de l'aigua que porta el Ter i un 50%, l'equivalent a 200 hectòmetres cúbics, es consumeix a Barcelona. Això incompliria la llei del Ter, norma que regula el cabal del riu. Amb la seva acció, volen que s'iniciï un diàleg entre l'ACA i les parts afectades. Si no es produeix en dos mesos, amenacen d'interposar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Actualitzat
El representant legal de la Plataforma del Ter, Jordi Codina, ha justificat no anar directament al TSJC perquè "la gent del Ter, amb bon criteri, prefereix entregar un escrit a l'ACA, en què es demana que es garanteixi el compliment d'aquesta llei, i esperar que s'enceti el diàleg".

S'esperaran dos mesos i després, si no hi ha accions adequades, acudiran als tribunals. No descarten portar la seva queixa a Brussel·les. L'objectiu seria que, en 4 anys, la captació del Ter es reduís a la meitat gràcies a les dessaladores i l'aprofitament dels aqüífers. En 12 anys, l'ideal seria que no calgués cap transvasament del Ter cap a Barcelona i només es realitzés en casos d'emergència.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut