La pianista Victoria Canal
Victoria Canal comença una gira de la mà de la mateixa discogràfica de Coldplay (CCMA)

La pianista i compositora amb una sola mà que ha enlluernat el cantant de Coldplay

Victoria Canal, que ha estudiat al Conservatori del Liceu, va néixer sense la mà dreta a causa d'una malaltia i l'ha fitxada la mateixa discogràfica del grup britànic

RedaccióActualitzat

Victoria Canal és músic. Compon, canta, toca la guitarra i el piano, i ho fa tot amb una sola mà. Va néixer sense la mà dreta a causa de la síndrome de bandes amniòtiques.

Però això no li va impedir començar a tocar el piano de ben petita, quan tenia 6 anys. Amb 14, s'hi va començar a dedicar professionalment. Entre altres escoles, ha estudiat al Conservatori del Liceu, on va aprendre a explorar les seves capacitats.

Els professors de piano, explica, la van ajudar a confiar en ella mateixa. "Ningú més toca així", li deien. Nascuda a Alemanya, Victoria Canal viu a Londres, i els seus avis, d'origen cubà, resideixen a Barcelona.

L'any passat Chris Martin, cantant del grup Coldplay, li va demanar de sentir-la tocar. En un estudi de gravació, prop de Barcelona, li va interpretar una cançó.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vc (@victoriacanal)


Assegura que estava molt nerviosa, que va tocar malament i que es va equivocar amb la lletra. Però a ell li va encantar. Li va dir que era una de les millors cançons que s'han escrit mai. L'ha acabat fitxant la mateixa discogràfica del grup anglès.

Ara, la Victoria té 24 anys i està a punt de començar la seva primera gira. Serà de petit format i la portarà per ciutats europees com Amsterdam, París o Londres, i també als Estats Units. No descarta actuar l'any que ve a Barcelona, la ciutat on, de tant en tant, ve a veure els avis.

Recupera el reportatge complet aquí:  

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut