A la presó de Pol-e Charkhi els presos s'amuntegaven en les cel·les en condicions infrahumanes
A la presó de Pol-e Charkhi els presos s'amuntegaven en les cel·les en condicions infrahumanes (Wana/Reuters)

"La petita Guantánamo", la presó més gran de l'Afganistan que ara ha quedat buida

L'equip de TV3 desplaçat a l'Afganistan ha pogut entrar a la presó de Pol-e Charkhi, un testimoni dels abusos dels règims que han governat el país

RedaccióActualitzat

La presó de Pol-e Charkhi, la més gran de l'Afganistan, ha vist passar tots els règims del país en l'últim mig segle. Pot acollir fins a 15.000 presoners, en condicions infrahumanes. Un edifici sinistre, testimoni de la cruenta història del país.

Ara se la coneix com la petita Guantánamo, en record del centre de reclusió il·legal en territori cubà. Des de l'illa van viatjar al cor de l'Àsia central els darrers 125 jihadistes que hi quedaven, quan Barack Obama va ordenar el tancament de la presó.

L'equip de TV3 desplaçat a l'Afganistan ha pogut entrar a la presó:

Pol-e Charkhi va quedar buida fa un mes, quan els talibans van tornar el poder. Van obrir la presó i els interns van fugir deixant enrere totes les seves possessions.

La presó s'ha convertit ara en un punt més de propaganda dels talibans, que no posen impediments a l'accés de la premsa internacional per denunciar els abusos dels aliats de l'OTAN contra els milicians integristes.

ARXIVAT A:
AfganistanTalibans
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut