Un milicià talibà patrulla els carrers de Kabul
Un milicià talibà patrulla els carrers de Kabul (Reuters/Wana)

De la muntanya a controlar la capital, els problemes de seguretat de la milícia talibana

Dos equips de TV3 entren a l'Afganistan i el Pakistan per mostrar el control dels talibans i la situació dels refugiats

RedaccióActualitzat

A l'Afganistan, el nou emirat islàmic està tenint molts problemes per fer efectiva la transició. A banda de l'oposició d'alguns col·lectius, sobretot les dones, l'equip de TV3 enviat especial al país, amb Nicolás Valle, Carles de la Encarnación i Carles Rubio, ha pogut comprovar les dificultats de la nova policia a Kabul, la capital.

Molts dels milicians que ara són a la ciutat no l'havien trepitjat mai. No havien sortit de les muntanyes o de les planes desèrtiques a l'oest de l'Afganistan.

Controlar una ciutat amb milions d'habitants és complicat i més quan no hi ha diners per pagar les tropes. Fins ara, els milicians lluitaven per convicció, però ara fan feines i volen remuneració.

Aquesta és la crònica des de Kabul de l'equip d'enviats especials:

I a l'altra banda de la frontera, al Pakistan, també hi ha un equip de TV3. Aquest país té una gran influència sobre l'Afganistan i és on es concentren ara els refugiats i els fills de refugiats. Un problema enquistat des de la invasió soviètica de l'Afganistan.

Ja són diverses les generacions que han nascut al Pakistan però no deixen de ser refugiats afganesos, sense papers i sense drets.

Actualment al país hi ha un milió i mig de refugiats afganesos registrats oficialment i un milió més en situació irregular. I ja no en volen més, tal com ens expliquen Roser Oliver Olivella i Sònia Calvó Carrió:

 

ARXIVAT A:
Afganistan
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut