Rosa Marqueta treballa a TV3 des del 1984.
Rosa Marqueta és actualment editora del 3/24.
Sant Joan Despí

La periodista de TV3 Rosa Marqueta, premi Vázquez Montalbán de periodisme

La periodista de TV3 ha estat guardonada amb el VIII Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en l'apartat de periodisme generalista. Fran Llorente, de TVE, i Santiago Segurola, de "Marca", també veuen reconeguda la seva independència i professionalitat.

RedaccióActualitzat
La periodista de TV3 Rosa Marqueta ha estat guardonada amb el VIII Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en l'apartat de periodisme generalista. També han estat guardonats els periodistes Fran Llorente, de TVE, i Santiago Segurola, de "Marca", aquest últim en l'apartat de periodisme esportiu.

Aquest premi, que arriba a la vuitena edició i que lliura el Col·legi de Periodistes de Catalunya, valora que els guardonats siguin "uns referents de qualitat, independència i professionalitat en l'àmbit dels informatius televisius". A part d'ells, el jurat vol fer un reconeixement als mitjans públics, "essencials com a garantia d'accés a una informació plural".

Rosa Marqueta es va incorporar a Televisió de Catalunya el 1984. Va treballar en la secció de Política i després va ser cap d'edició i directora del "Telenotícies vespre" de TV3, càrrec que va ocupar durant 9 anys.

Entre el 1996 i el 2002 va ser cap de Programes Especials i editora del "Telenotícies nit" de TV3 i de l'informatiu del Canal 33. L'any 2002 es va encarregar del disseny i direcció de l'informatiu "La nit al dia". Al setembre del 2005 va passar a ocupar la subdirecció d'Informatius diaris, fins que el gener del 2007 va ser nomenada directora d'Informatius. Actualment és editora del canal de notícies 3/24.

Els premis s'han lliurat aquest dimarts a la tarda al Palau de la Generalitat. El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme generalista el convoquen conjuntament els diaris "El País" i "El Periódico de Catalunya", el Grup Planeta, Random House Mondadori i el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Pel que fa a la modalitat de periodisme esportiu, el convoquen la Fundació F. C. Barcelona i el Col·legi de Periodistes.
Anar al contingut