Els casos es van detectar amb l'anàlisi de les proves de 68 persones amb resultat positiu entre el 12 i 22 de desembre.
Els casos es van detectar amb l'anàlisi de les proves de 68 persones amb resultat positiu entre el 12 i 22 de desembre.

La nova variant del coronavirus es detecta per primera vegada al Japó

El primer ministre japonès, Suga Yoshihide, ha explicat que els cinc nous casos s'han trobat en viatgers procedents del Regne Unit

RedaccióActualitzat

El govern del Japó ha anunciat casos de la nova variant del coronavirus al país en viatgers procedents del Regne Unit.

Segons ha informat el primer ministre, Suga Yoshihide, els casos es van detectar durant un control als aeroports, entre el 18 i 21 de desembre. Els cinc pacients contagiats han quedat aïllats.

El ministre de Salut, Norihisa Tamura, ha assenyalat que s'han trobat amb l'anàlisi de les proves de 68 persones amb resultat positiu entre el 12 i 22 de desembre.

Dos dels casos van aparèixer a les analítiques dels passatgers a l'aeroport de Haneda (Tòquio) el 21 de desembre, i els altres tres al de Kansai (Osaka) el 18 d'aquest mes. Cap d'ells no presentava símptomes.

Japó ha prohibit aquest dijous l'arribada de ciutadans estrangers procedents del Regne Unit,
El Japó ha prohibit aquest dijous l'arribada de ciutadans estrangers procedents del Regne Unit (Nicolas Datiche / REUTERS)

Prohibida l'entrada del Regne Unit

El Japó ha prohibit des d'aquest dijous l'arribada de ciutadans estrangers procedents del Regne Unit, però aquesta prohibició no afecta els ciutadans japonesos que han estat al país ni els estrangers residents al Japó.

D'acord amb el darrer còmput oficial, al Japó hi ha hagut 215.000 casos de Covid-19, amb 3.197 morts.

 

Una variant més contagiosa

El govern britànic va anunciar aquest dimecres la detecció d'una altra soca del coronavirus "encara més contagiosa" que la que ha portat al confinament de Londres i part del sud-est d'Anglaterra.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, va vincular la nova variant a persones que han viatjat al Regne Unit des de Sud-àfrica.

Londres també ha estès a altres parts de l'est i sud-est d'Anglaterra el confinament decretat després de la descoberta de la variant del SARS-CoV-2 de la setmana passada, que es calcula que és un 70% més contagiosa, però falten dades per saber si és més letal.

La nova soca també s'ha trobat a Itàlia, a Dinamarca i a Irlanda.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut