Un viatger que va arribar fa uns dies a Itàlia des del Regne Unit estaria contagiat de la nova variant de la Covid (EFE/Massimo Percossi)
Un viatger que va arribar fa uns dies a Itàlia des del Regne Unit estaria contagiat de la nova variant de la Covid (EFE/Massimo Percossi)

La soca de Covid del Regne Unit, detectada també a Itàlia, Dinamarca i Països Baixos

L'Organització Mundial de la Salut i l'Agència Europea de Malalties recomanen als països europeus reforçar els controls per combatre la propagació de la nova variant de la Covid-19.

Segons alerta l'OMS, ja s'han detectat 9 casos de la nova soca de Covid a Dinamarca, un cas a Itàlia i també als Països Baixos i Austràlia. 

Aquesta nova soca inclou diverses mutacions del SARS-CoV-2 i, segons les avaluacions inicials fetes al Regne Unit, pot ser de contagi més ràpid.

El cas italià

Les autoritats italianes han detectat un cas de la nova soca de la Covid en un viatger que va arribar fa uns dies amb la seva parella del Regne Unit. L'home va aterrar a l'aeroport romà de Fiumicino. Tant ell com la seva parella estan en aïllament. 

El departament científic de l'hospital policlínic del Celio, a Roma, ha seqüenciat en aquest pacient arribat del Regne Unit el virus SARS-CoV-2 "amb la variant localitzada les últimes setmanes al Regne Unit". 

Les autoritats italianes asseguren que tots els familiars i contactes propers del pacient infectat han seguit els procediments anti-Covid establerts. 

Itàlia i altres països europeus ja han anunciat la cancel·lacions dels vols amb destinació i origen el Regne Unit per evitar l'expansió de la nova soca. A més, el govern italià prohibeix l'entrada al país a les persones que hagin estat al Regne Unit els últims catorze dies. Les persones que hagin estat al Regne Unit i que es trobin ja en territori italià hauran de fer-se una PCR obligatòria.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Itàlia
Anar al contingut