La mort de Sota posa de relleu el paper de les mascotes per a la gent sense llar

La Doina i en Mariano comparteixen el fet d'haver viscut molts anys al carrer i la felicitat que els provoquen els seus gossos

Actualitzat

El cas de la mort de Sota per trets d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat al centre de l'actualitat els animals de companyia de les persones que no tenen una llar. En molts casos, l'amistat dels gossos és vital per a les persones que viuen al carrer. Dues d'elles ens ho expliquen.

La Doina porta els seus dos gossos al veterinari. Fa mesos que viu al carrer, després de deambular per Europa sense destí fix. Explica que ells dos són "l'únic vincle afectiu" que té i que li donen l'afecte que no li "dona la família".

"Separar-se d'una mascota pot ser fins i tot més dolorós que separar-te d'un familiar", afirma la Doina.

 

 

A la consulta de la Fundació Altarriba, se li ofereix la possibilitat de visitar els seus dos gossos gairebé sense cost. Yolanda Valbuena, cap del departament jurídic de la fundació, explica la importància de les mascotes per a la gent sense sostre:

"Ells venen i són un client més. L'única companyia que tenen les 24 hores del dia és el seu animal. Entre ells es cuiden, es mimen, es donen afecte i per ells són com els seus fills."

Un altre cas és el d'en Mariano, que viu en un pis de la Fundació Arrels després d'haver dormit uns anys al carrer. Tot i viure sol, les seves rutines estan marcades pel seu amic més fidel, en Jack:

"Quan arribo i sent la porta, és com si tingués la calefacció al màxim per la felicitat que dona que et rebi algú a casa."

 

 

L'Ajuntament de Barcelona treballa en un projecte per obrir albergs municipals a persones sense llar que tinguin animals. Complir els requisits veterinaris serà la condició bàsica per accedir-hi.

Dilluns, el PACMA farà arribar a l'Ajuntament de Barcelona 230.000 firmes per exigir responsabilitats pel cas de la gossa Sota. També aquesta setmana, dues entitats en defensa dels drets dels animals han presentat denúncia contra l'agent.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut