Barcelona

Els animalistes tornen al carrer per demanar "justícia per a Sota"

RedaccióActualitzat

Nova manifestació a Barcelona per la gossa Sota, abatuda a trets per un agent de la Guàrdia Urbana. Unes dues mil persones s'han concentrat a la plaça Espanya de Barcelona i han recorregut diversos carrers del districte de Sants-Montjuïc.

La protesta l'ha convocat SOS Animals Maresme i s'hi han adherit altres entitats animalistes. El lema, "Justícia per a Sota", l'etiqueta que utilitzen a Twitter.

 

 

És la segona manifestació que es fa per protestar per la mort de la gossa. La primera, dissabte passat, va acabar amb cinc detinguts i diversos ferits.

 

 

Els organitzadors han criticat l'atestat de la Guàrdia Urbana, que diu que l'amo de la Sota va incitar l'animal a atacar l'agent. Posen en dubte la versió de la Guàrdia Urbana i demanen una reacció més contundent per part de l'ajuntament. Així es manifestava Toni Solana, de SOS Animals Maresme:

"No creiem en la Guàrdia Urbana i no creiem en l'ajuntament. L'ajuntament pensem que és còmplice del que està succeint, i volem que treballin i que aquest senyor que va disparar a la gossa no treballi, que deixi el cos de policia, almenys fins que no s'aclareixi el que va passar amb un jutge, que sigui el jutge qui determini si aquest senyor és culpable o no és culpable."

 

 

Notícia relacionada: La mort de Sota posa de relleu el paper de les mascotes per a la gent sense llar

 

El cas de Sota és també objecte d'una denúncia penal que vol que es depurin responsabilitats per la seva mort. A més del delicte de maltractament animal, l'entitat animalista Libera! hi inclou el delicte d'abandó per no haver-li donat auxili mentre agonitzava.

Demanen que els agents rebin més formació per evitar casos com aquest. Libera! vol que es faci l'autòpsia a la gossa per determinar l'angle i la trajectòria de la bala que l'agent va disparar. Parlen d'acció desproporcionada pel fet de treure l'arma i matar la gossa. Una acció que, segons Libera!, hauria pogut ferir alguna de les persones que hi havia a la zona.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut