La meitat d'oficines del Banc Sabadell tanca en la primera vaga de la seva història

A Catalunya, prop de 200 oficines no han obert en protesta per l'ERO que preveu l'acomiadament de més de 1.700 treballadors

Redacció/AgènciesActualitzat

El Banc Sabadell ha viscut aquest dimecres la primera vaga de la seva història. Al voltant de la meitat de les 1.600 oficines del banc han tancat en protesta per l'ERO que està tirant endavant l'empresa i que afectarà més de 1.700 treballadors.

A Catalunya, prop de 200 oficines no han obert i altres han atès els clients amb menys personal del que és habitual. Fora de Catalunya, al voltant de 600 oficines han tancat. La incidència ha estat inferior als serveis centrals del banc.

Al País Valencià i a la Comunitat de Madrid és on hi ha hagut més seguiment. A Catalunya, l'aturada ha tingut més seguiment a les capitals de província i, a les zones menys poblades, el seguiment ha estat més desigual.

Una oficina del Banc Sabadell a Barcelona, tancada aquest dimecres en la jornada de vaga en contra de l'ERO
Una oficina del Banc Sabadell a Barcelona, tancada aquest dimecres en la jornada de vaga en contra de l'ERO (ACN/Albert Cadanet)


Un miler de treballadors del banc, segons càlculs del sindicat CCOO, s'han concentrat al migdia a la cruïlla entre l'avinguda Diagonal i el carrer Balmes, on hi ha la seu operativa del banc, i han tallat el trànsit durant una mica més d'una hora. La Guàrdia Urbana ha xifrat en unes 300 persones concentrades en aquest punt.

Els treballadors han desplegat pancartes contra la direcció i han cridat consignes com "President incompetent", "La plantilla està en lluita" o "A Banc Sabadell no hi sobra ningú".

La concentració s'ha repetit a un total de 19 ciutats espanyoles.

Concentració de treballadors del Banc Sabadell en contra de l'ERO, aquest dimecres a Barcelona
Concentració de treballadors del Banc Sabadell en contra de l'ERO, aquest dimecres a Barcelona (ACN/Albert Cadanet)


Negociacions estancades

Els sindicats del Banc Sabadell duen a terme aquesta setmana una sèrie d'aturades contra l'ERO presentat pel banc, que afecta uns 1.700 treballadors. Dilluns i dimarts, la plantilla va fer aturades parcials i, per aquest dimecres i divendres, hi ha convocada una jornada de vaga a tots els centres de treball.

Està previst que aquest dijous es reprendran les negociacions de l'ERO, uns contactes que continuaran la setmana que ve fins al 15 d'octubre, quan acaba el període de consulta formal. Els sindicats creuen que la negociació s'acabarà prorrogant més enllà d'aquesta data.

 


En l'última reunió, direcció i sindicats no van avançar en la negociació, estancada en més de 1.700 afectats, una xifra que els representants dels treballadors veuen encara insuficient, mentre reclamen que totes les sortides siguin voluntàries.

"Al Sabadell mai s'havia convocat una vaga general, però és que tampoc hi havia hagut mai un ERO", ha comentat el secretari general de Comissions Obreres al Banc Sabadell a Catalunya, Domènech Sadurní.

En la mateixa línia s'ha expressat el secretari general de l'UGT a Catalunya del Banc Sabadell, Marcos García, que ha subratllat que els treballadors segueixen les negociacions "amb neguit" però amb actitud "reivindicativa".

 

 

ARXIVAT A:
Banca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut