Façana de la seu corporativa del Banc Sabadell a Barcelona (Efe/Quique García)

L'ERO del Banc Sabadell afectarà 1.936 treballadors i l'entitat tancarà 320 oficines

Els sindicats veuen mala fe negociadora i falta de respecte per part de la direcció

TEMA:
Banca

El Banc Sabadell preveu tancar el 20% de la xarxa d'oficines. L'entitat espera clausurar 320 sucursals i convertir 172 oficines més en caixes avançades, és a dir, amb un funcionament intermitent, de només uns dies la setmana, principalment per donar servei a petites poblacions.

D'altra banda, la direcció del Sabadell ha confirmat als sindicats que l'Expedient de Regulació d'Ocupació que vol presentar, i que va anunciar a finals d'agost, afectarà 1.936 empleats.

Els representants dels treballadors veuen mala fe negociadora i falta de respecte per part de la direcció del banc. Els sindicats recorden que a primers d'any es va donar llum verda a la sortida de més 1.800 empleats de l'entitat i que no s'ha esperat a veure quin efecte tenia aquesta sortida de personal abans de plantejar una altra retallada.

Durant la reunió d'aquest dimarts entre la direcció i els representants sindicals, el banc ha lliurat als sindicats un avanç de l'informe tècnic usat per justificar l'ERO, mentre que els sindicats han reclamat que, si l'ERO es confirma, sigui voluntari i mitjançant prejubilacions i baixes incentivades.

De les 320 oficines que Banc Sabadell es proposa suprimir aquest any, 105 tancaments ja s'ha materialitzat -es van tancar 104 oficines al juliol i una altra al febrer-, mentre que les 215 restants es clausuraran a l'octubre.

 

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut