La lluna de mel de Felip i Letícia: mig milió de dòlars pagats per Joan Carles i l'empresari Cusí
Letícia i Felip saluden després de casar-se, el 22 de maig de 2004 (Europa Press)

La lluna de mel de Felip i Letícia: mig milió de dòlars pagats per Joan Carles i l'empresari Cusí

El diari britànic The Telegraph torna a relacionar els afers de l'actual rei amb els diners del seu pare

RedaccióActualitzat

La lluna de mel de Felip de Borbó i Letícia Ortiz hauria costat gairebé mig milió de dòlars.

Així ho assegura el diari britànic The Telegraph, que xifra el cost del viatge -del qual mai s'havia informat oficialment- en 467.500 dòlars, més de 418.000 euros al canvi actual, menys de 400.000 el juny de 2004.

The Telegraph assegura que aquests diners van ser pagats a mitges per Joan Carles I, aleshores rei d'Espanya, i per l'empresari català Josep Cusí, amic de la família reial des de principis dels anys setanta.

 

Letícia Rocasolano i Felip de Borbó l'any 2003, mesos abans de casar-se (Europa Press)


Cusí es va endur la pitjor part, de fet, perquè segons el diari va pagar 269.000 dòlars.

Ho va fer mitjançant la societat Navilot, propietat seva, a la qual l'advocat de Cusí ha explicat al The Telegraph que pertanyen "diversos iots de la sèrie "Bribón", amb els quals Joan Carles i l'empresari han fet regates molts estius.

La lluna de mel dels aleshores prínceps d'Astúries es va allargar entre finals de maig (es van casar el 22) i agost de 2004. Va començar tot just després d'assistir a un casament a Jordània i va portar-los des de Cambodja fins a Mèxic passant per llocs com Fiji, Samoa i Califòrnia.

A Fiji van estar-se -entre altres llocs- a Wakaya, un exclusiu hotel de luxe en una illa privada on la factura -dels prínceps i del personal que els acompanyava- per cinc nits va pujar a 33.000 dòlars.

 

Els actuals reis d'Espanya en una imatge d'arxiu (Europa Press)


The Telegraph ha tingut accés a una nota d'agraïment signada per Felip d'Astúries i per Letícia, princesa d'Astúries, en què diuen que el lloc és "un paradís fantàstic i remot" on han estat "molt ben tractats" per "un personal que sempre somriu". I afegeixen que és "una part molt especial de la nostra lluna de mel".

The Telegraph titula la notícia "La lluna de mel secreta de mig milió de dòlars pagada pel pare caigut en desgràcia", i assenyala que aquesta informació resultarà incòmoda per l'actual rei després dels esforços que ha fet per distanciar-se de la fortuna del seu pare.

El diari, a més, relaciona el rei emèrit amb Jordi Pujol Ferrusola, perquè explica que la societat Navilot va ser creada per l'advocat Javier Villalba Catalá, que hauria treballat per als consells d'administració de més de cent empreses, incloent-hi algunes de vinculades al fill gran de l'expresident de la Generalitat, actualment a la presó acusat dels delictes de corrupció i blanqueig de capitals i investigat per l'Audiència Nacional.

De fet, Villalba Catal havia estat qualificat, temps enrere, en algunes informacions periodístiques, de "testaferro de la família Pujol" per la seva participació en els negocis de Pujol Ferrusola.

Ni Cusí ni la Casa del Rei han volgut fer cap declaració sobre aquesta informació.

Fa tres mesos, una investigació publicada també per The Telegraph sobre diners de Joan Carles I a Suïssa va fer reaccionar Felip VI, que va renunciar públicament a l'herència del seu pare, un gest simbòlic, sense cap validesa jurídica, però molt indicatiu de la voluntat de l'actual rei de desvincular-se dels negocis suposadament tèrbols del seu predecessor.

 

Els reis, aquest dijous, en la presentació de la campanya "Spain For Sure" al Museu del Prado (EFE/Francisco Gómez)


Joan Carles té comptes a Suïssa que la justícia d'aquell país investiga, un afer en què també hi estaria implicada Corinna Larsen, amiga íntima del rei emèrit durant uns anys i que fa poc ha denunciat que se sent amenaçada pels serveis secrets espanyols i la Casa del Rei.

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
Anar al contingut