"La llum d'Elna"

Noémie Schmidt, guanya el Prix du Film de Télévision Suisse 2017

Actualitzat
La 52s Journées de Soleure ha elogiat la brillant interpretació de Noémi Schmidt a "La llum d'Elna", un film per a televisió de Sílvia Quer, coproduït per Televisió de Catalunya, Distinto Films, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisió Espanyola, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Media Suisse i Cinéforom. Swissperform (Fundació cultural suïssa que promou l'audiovisual suís) i les jornades de Soleure li van lliurar el guardó Prix du Film de Télévision Suisse 2017 la nit de diumenge 22 de gener a la cerimònia de premis que es va fer a la Reithalle, a Zuric (Suïssa). El premi recompensa actors i actrius suïssos per la seva interpretació en papers principals o secundaris d'una producció audiovisual suïssa. Les jornades van començar el 16 de gener i està previst que s'acabin el 26 d'aquest mes.

La pel·lícula "La llum d'Elna" se centra en la persona d' Elisabeth Eidenbenz, una mestra i infermera suïssa que va arribar l'any 37 com a voluntària per ajudar les mares i els nens dels camps de refugiats al sud de França durant la Guerra Civil espanyola. Allà va veure que qualsevol mare embarassada estava condemnada a perdre el fill pel fred, desnutrició o malalties i que elles s'arriscaven a morir en el moment del part. Amb 21 anys, Elisabeth va remoure cel i terra per convertir un palauet abandonat a Elna en una maternitat i acollir totes les refugiades republicanes dels camps en aquesta maternitat durant un temps. Amb ajuts econòmics de donacions de voluntaris de tot Europa, va fundar la Maternitat d'Elna tornant la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Rivesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones entre 1939 i 1944. Va salvar així 597 nadons d'una mort segura, i va crear un espai de pau, una llum d'esperança, enmig de tant d'horror. Quan va començar la Segona Guerra Mundial, Elisabeth va decidir desobeir la neutralitat suïssa i va obrir les portes de la maternitat també a mares jueves.

El repartiment l'encapçala l'actriu suïssa Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnin i Natalia de Molina. Les acompanyaran Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Sílvia Quer
Guió: Margarita Melgar
Producció executiva Distinto Films: Miriam Porté
Producció executiva TVC: Susanna Jiménez i Cruz Rodríguez
Intèrprets: Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnin, Natalia de Molina, Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz i Pep Anton Muñoz, entre d'altres
Direcció de fotografia: Sergi Gallardo
Música: Pascal Gaigne
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut