Manifestació a Berlín contra les restriccions per la pandèmia l'1 d'agost (Reuters / Fabrizio Bensch)

La justícia permet la manifestació negacionista de la Covid a Berlín

El Tribunal Administratiu de Berlín ha derogat la prohibició que havia dictat el govern de la ciutat-estat, però adverteix que s'haurà de fer amb condicions de seguretat

Actualitzat

Els negacionistes de la Covid han rebut un cop de mà de la justícia per poder fer la manifestació multitudinària  que han organitzat aquest dissabte a Berlín. S'autoritza la concentració, però s'haurà de fer amb condicions de seguretat.

El govern de la ciutat-estat l'havia prohibit per a evitar la propagació del coronavirus, ja que els participants no respecten les normes per evitar-la. Ara, el Tribunal Administratiu de Berlín n'ha derogat la prohibició, cosa que ha portat a un debat sobre el dret fonamental de manifestar-se.

 

 

La policia desplegarà un dispositiu especial de seguretat per evitar que es repeteixin situacions com les del primer d'agost, quan unes 30.000 persones van desfilar pel centre de Berlín sense respectar majoritàriament l'ús obligatori de la mascareta ni la distància aconsellable. La policia va voler dissoldre la concentració abans del final i hi va haver diversos incidents.

 

El responsable d'Interior del govern regional de Berlín, el socialdemòcrata Andreas Geisel, va justificar la prohibició perquè l'1 d'agost hi havia en joc "el dret a la vida i integritat física de les persones" i va recordar que "la llibertat de manifestació no significa que es tingui dret a infringir la legalitat vigent".

 

Els convocants van recórrer al Tribunal Administratiu de Berlín i van advertir que, si calia, apel·larien al Constitucional. En aquestes protestes hi participen moviments antivacunes, d'extrema dreta i ciutadans descontents amb les restriccions de la llibertat de moviments.

Alemanya, amb 83 milions d'habitants, porta un ritme de contagis entorn dels 1.500 diaris.

ARXIVAT A:
Coronavirus Alemanya
Anar al contingut