L'Havana

La imatge més recent de Fidel es fa pública en el dia que fa 83 anys

Fidel Castro ha fet 83 anys aquest 13 d'agost, un mes en què fa tres que una malaltia intestinal el va apartar de la presidència del govern cubà i també de la vida pública. Durant aquest temps se l'ha pogut veure en diverses fotografies. I ara, coincidint amb l'aniversari, se n'ha fet pública la més recent, una imatge que el seu fill Álex va captar fa un mes i mig i que forma part de l'exposició "83 motius" que s'ha instal·lat a l'Havana per homenatjar el líder cubà. A la imatge se'l veu aparentment en més bon estat de salut, en contrast amb les últimes instantànies.

Actualitzat
La celebració dels 83 anys de Fidel arriba quan l'illa es troba en una forta crisi econòmica aguditzada per la situació internacional, l'efecte dels ciclons i una deficient planificació agrària. Així ho va reconèixer el president Raúl Castro en l'acte oficial de commemoració del 56è aniversari de la Revolució, aquest mes.

Raúl va fer un discurs davant desenes de milers de persones centrat en els plans per pal·liar la crisi. Un dels punts forts del seu programa és que els cubans tornin a conrear els camps per així dependre menys de les importacions. Cuba importa el 80% dels aliments que consumeixen els 11 milions d'habitants de l'illa.
Anar al contingut