Cartells requisats en una impremta
Cartells requisats en una impremta
Sant Feliu de Llobregat

La Guàrdia Civil requisa milers de cartells de l'1-O en una impremta de Barcelona

Agents de la Guàrdia Civil han entrat en una impremta de Badalona, a l'empresa Artyplan de Sant Feliu de Llobregat i a la impremta Marc Martí de l'Hospitalet sense trobar-hi material de l'1-O

RedaccióActualitzat

Aquesta tarda, la Guàrdia Civil ha localitzat a l'empresa Publi Barcelona 100.000 cartells de propaganda sobre el referèndum de l'1-O. El material estava emmagatzemat en una nau de barri del Poblenou. Els cartells, de mida petita, són els de les vies de tren que se separen i que porten el lema "Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs?".

La Guàrdia Civil ha estat durant diverses hores escorcollant dues naus que aquesta empresa té al Poblenou, fins que hi han trobat els cartells. Segons ha especificat un comunicat de la Guàrdia Civil, la quantitat de cartells requisada deu pesar al voltant d'una tona i mitja.

 

L'empresa Publi Barcelona és del mateix grup que la impremta Marc Martí, de l'Hospitalet de Llobregat, que també ha estat escorcollada avui.

 

La notícia l'ha confirmat Mariano Rajoy en la seva intervenció en la reunió de la junta directiva del PP català que ha presidit a Barcelona. El president del govern espanyol ha estat efusivament aplaudit pel públic que ha acudit a escoltar-lo.

 

A més, tres noves impremtes han estat objectiu de la Guàrdia Civil per aturar el referèndum de l'1 d'octubre durant aquest divendres. Són a Sant Feliu de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Badalona.

A Badalona, els agents de la Guàrdia Civil s'han dirigit a una impremta situada al polígon industrial Grandland. Es tracta de l'empresa Gràfiques Gongraf. Un treballador de l'empresa ha confirmat la presència dels agents, tot i que ha assegurat que en cap moment han entrat a les instal·lacions. També ha explicat que era l'últim treballador que quedava i que plegava a les sis, amb la qual cosa l'empresa queda tancada un cop ha marxat.

 

Registre a Artyplan, a Sant Feliu de Llobregat

La de Sant Feliu és l'empresa Artyplan del polígon del Pla. El registre s'ha fet en dues naus de l'empresa, i no s'han endut res de l'interior, segons ha confirmat el director general de la impremta. Onze vehicles de la Guàrdia Civil han abandonat les instal·lacions després de l'escorcoll. Fins a la porta de l'empresa s'hi han desplaçat diversos ciutadans i també polítics, que han acomiadat els efectius policials cantant "Passiu-ho bé i moltes gràcies", una tornada convertida ja en un himne popular davant d'aquests d'accions.

A l'empresa Artyplan, algú hi ha deixat una urna amb unes roses i una estelada.

 

Vigilant des de dijous

Des d'ahir a la nit i durant tot el matí, la Guàrdia Civil ha estat fent registres aleatoris a furgonetes d'empreses d'aquest polígon, i finalment han entrat en una d'aquestes empreses.

 

Abans d'entrar a l'empresa, la policia havia registrat el vehicle d'un transportista de l'empresa i havia revisat el full d'albarans que portava a sobre. Segons han explicat treballadors d'aquest polígon, la Guàrdia Civil també ha fet registres en altres furgonetes que circulaven per la zona.

Aquesta actuació arriba l'endemà que dues patrulles de la Guàrdia Civil ja es van presentar al polígon, però sense escorcollar el vehicle de cap treballador ni entrar a cap de les impremtes.

 

Registre a Marc Martí, de l'Hospitalet de Llobregat

La Guàrdia Civil també ha abandonat poc abans de les quatre de la tarda les instal·lacions de la impremta Marc Martí, de l'Hospitalet de Llobregat, sense que hi hagin trobat cap tipus de material relacionat amb el referèndum de l'1-O, segons han confirmat fonts de l'empresa. L'escorcoll dins de la impremta ha durat tot just una hora, després que la desena d'agents desplegats rebessin l'ordre judicial que els permetia accedir a la nau.

Un cop acabat el registre, partidaris del referèndum s'han concentrat a les portes de l'empresa i quan han sortit els agents els han acomiadat cridant "votarem!"

 

La setmana passada, la Guàrdia Civil va inspeccionar una impremta de Constantí buscant material relacionat amb l'1-O.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut