Madrid

La gestora del PSOE creu que "la pitjor de les solucions" és anar a unes terceres eleccions

Ho ha dit el president d'aquesta gestora, Javier Fernández, que ha explicat que continua vigent la negativa sobre la investidura de Rajoy, però ha afegit que aquesta qüestió s'haurà de debatre i votar en una nova reunió del comitè federal

RedaccióActualitzat

El president de la gestora del PSOE i president d'Astúries, Javier Fernández, ha afirmat que "la pitjor de les solucions", tant per al PSOE com per a Espanya, és anar a unes terceres eleccions. Uns nous comicis seria el pitjor dels escenaris, ha remarcat Fernández, que ha explicat que continua vigent la posició del comitè federal de no fer costat a la investidura de Mariano Rajoy o de qualsevol altre candidat del PP. Però el responsable de la gestora ha afegit que aquesta qüestió s'haurà de tornar a debatre i votar en una nova reunió del màxim òrgan del PSOE entre congressos.

Un cop ha acabat la primera reunió de la gestora i després de la dimissió de Pedro Sánchez a la Secretaria General, Fernández ha agraït la feina del que va ser líder del partit fins dissabte durant dos anys "duríssims". I ha apel·lat al diàleg i a la cohesió interna per evitar "rancúnies". "No es pot repetir l'espectacle vergonyós de dissabte", ha afirmat Fernández.

Sobre la possibilitat que es pugui reunir amb Mariano Rajoy per parlar de la investidura, el president de la gestora s'ha limitat a dir que estaria disposat a tenir una trobada amb el líder popular en el cas que li truqui per fer-ho.

Durant la reunió de la gestora després del comitè federal del PSOE, han circulat els rumors que els socialistes podrien donar llibertat de vot als seus 85 diputats en una possible nova investidura de Mariano Rajoy per evitar unes terceres eleccions. Però durant la roda informativa, Javier Fernández ha dit que no es planteja aquesta possibilitat.

Primera trobada de la gestora

La gestora té sobre la taula si cal abandonar el "no" a Rajoy i facilitar un govern del PP o anar a terceres eleccions. El termini s'acaba el 31 d'octubre.

També hi ha sobre la taula la reorganització de les direccions del grup parlamentari al Congrés i al Senat. Els actuals portaveus, Antonio Hernando i Óscar López, respectivament, estan disposats a seguir en els seus càrrecs, però no hi ha confirmació.

Encapçalada pel president asturià, Javier Fernández, la gestora està integrada per deu membres, entre els quals no hi ha cap català, a l'espera del pròxim congrés del PSC, que ha de renovar la direcció. Fernández ha arribat a Ferraz cap a les 11.15. Abans, ja hi havien arribat alguns membres de la nova direcció, que no han volgut fer declaracions als mitjans. María Jesús Serrano, diputada del PSOE per Còrdova, s'ha limitat a dir que la gestora afronta "amb molts ànims" la nova etapa.

Qui és qui a la gestora?

Javier Fernández, president d'Astúries, ha agafat les regnes del partit. Un perfil moderat dins del sector crític, encapçalat per Susana Díaz. És el president autonòmic socialista que més temps fa que governa, cosa que li atorga una certa autoritat moral entre els barons. Contrari a Pedro Sánchez, Fernández tampoc és dels que s'hi han mostrat més durs. Això sí, avala la tesi que el PSOE no pot governar ni amb Podem ni amb els independentistes.

Dels deu membres restants, dos són persones de confiança de la presidenta andalusa, Susana Díaz: Mario Jiménez, portaveu socialista al Parlament andalús, i María Jesús Serrano. També hi ha dos membres de les Canàries i dos d'Extremadura.  

La inclusió de l'expresident de les Balears Francesc Antich, juntament amb un de la Rioja i un de Cantàbria, s'interpreta com un intent d'incorporar membres de federacions més properes a Sánchez. De moment, ni bascos ni catalans, tot i que el PSC assegura que hi té plaça reservada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut