Javier Fernández presideix la comissió gestora del PSOE
Madrid

La Federació Andalusa del PSOE, la més nombrosa dins la nova gestora del PSOE

El PSC, ara, no té representació a la gestora, però, segons els socialistes catalans, disposarà d'un vocal un cop celebri el seu congrés

RedaccióActualitzat

Després de la dimissió de Pedro Sánchez, el comitè federal del PSOE va aprovar, passada la una de la matinada, la creació d'una comissió gestora que durà les regnes del partit fins a la celebració d'un congrés federal extraordinari que a hores d'ara encara no té data.

Aquesta gestora està encapçalada pel president asturià, Javier Fernández. No compta amb cap representant del PSC, i les federacions d'Andalusia i Extremadura, crítiques amb Pedro Sánchez, tenen 4 dels 9 vocals.

Segons els socialistes catalans, el PSC disposarà, previsiblement, d'un representant a la gestora un cop celebri el seu congrés.

La Federació Andalusa del PSOE, controlada per Susana Díaz, és la més nombrosa en la nova gestora del PSOE. Disposarà de 3 de les 10 cadires i és l'única amb més d'un representant: el portaveu parlamentari del PSOE andalús, Mario Jesús Jiménez Díaz, home de confiança de la presidenta de la Junta d'Andalusia; la regidora de l'Ajuntament de Sevilla Asunción Godoy, i la consellera de Medi Ambient andalusa, María Jesús Serrano Jiménez.

La gestora també la integren l'expresident de les Balears Francesc Antich; el secretari d'Organització del PSOE per La Rioja, Francisco Ocón Pascual; la líder de les joventuts socialistes d'Extremadura, Soraya Vega; el portaveu adjunt del PSPV a les Corts Valencianes, José Muñoz Lladró; la canària María Dolores Padrón Rodríguez, i l'eurodiputat Ricardo Cortés Lastra.

La composició de la gestora s'ha aprovat amb la pràctica unanimitat del comitè federal i només s'ha registrat una abstenció i un vot en contra. Però, quan s'ha fet aquesta votació, ja passada la mitjanit, la majoria de membres del comitè que eren afins a Pedro Sánchez ja havien abandonat el comitè i no han participat en la votació.

Anar al contingut