Madrid

Pedro Sánchez dimiteix com a secretari general del PSOE després d'un comitè federal convuls

Després de dotze hores de comitè federal caòtic, l'òrgan de govern del partit va tombar per 25 vots la proposta de Sánchez de convocar un congrés extraordinari

RedaccióActualitzat

La guerra oberta al PSOE s'ha convertit aquest dissabte en una batalla agònica que ha acabat amb la dimissió de Pedro Sánchez. Després d'un comitè federal que ha durat dotze hores, els socialistes han decidit tombar la proposta de Pedroa Sánchez de celebrar un congrés extraordinari i unes primàries exprés. Davant aquesta situació Pedro Sánchez ha anunciat la dimissió:

"Per mi ha sigut tot un orgull i presento la dimissió. Ha sigut un honor"

Sánchez ha complert la paraula que va donar aquest divendres, quan va comparèixer de forma inesperada, per primera vegada des de l'esclat de la crisi, i va anunciar que presentarà la dimissió si el partit rebutjava la seva proposta.

Els partidaris del fins ara secretari general han perdut la votació per 25 vots. 133 a favor contra 107. La votació s'ha celebrat a mà alçada.

Ara el partit el dirigirà una gestora provisional.

Javier Fernández presidirà la comissió gestora fins dissabte

El president d'Astúries, Javier Fernández, serà l'encarregat de presidir la comissió gestora fins dissabte vinent, després de la renúncia del secretari general, Pedro Sánchez. Fernández manté dins del PSOE la condició, fins i tot entre els seus crítics, de referent moral. Javier Fernández no ha amagat mai el seu desig que hi hagi govern però no li agradaria intentar-ho amb Podem, partit amb el qual no manté una relació còmoda a Astúries.

Orgullós de militar al PSOE

Pedro Sánchez ha comparegut passades les nou de la nit davant els mitjans de comunicació, que durant hores han seguit el comitè federal a peu de carrer. Ha estat un discurs breu, de menys de cinc minuts, en que el fins ara secretari general socialistes ha reconegut que ha perdut la votació que havia plantejat.

Malgrat la derrota, Sánchez ha fet una crida als "socialistes de cor":

"Avui més que mai s'ha d'estar orgullós de militar al PSOE"

Sánchez ha anunciat que donarà "suport lleial" a la gestora que surti ara per dirigir el partit.

Comitè federal convuls

A les 9 del matí es reunia el comitè federal del partit de manera extraordinària a la seu madrilenya del carrer Ferraz. Sis hores més tard, ni tan sols havia començat. Les discrepàncies internes han bloquejat qualsevol mena de reunió.

Crítics i oficialistes han intercanviat propostes i contrapropostes fins a arribar a una petició de moció de censura. Davant d'aquest situació, el sector de Pedro Sánchez ha acceptat la votació a mà alçada que finalment ha acabat segellant la seva trajectòria al capdavant del PSOE.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut