Madrid

La CDR Tamara Carrasco, en llibertat amb mesures sense acusació de terrorisme

La Guàrdia Civil i la fiscalia l'havien acusat d'organització terrorista, rebel·lió i sedició

RedaccióActualitzat

La integrant dels CDR detinguda a Viladecans pels talls de carreteres i l'aixecament de peatges que es van fer aquesta Setmana Santa, Tamara Carrasco, ha quedat aquest dijous en llibertat amb mesures cautelars, i només acusada de desordres públics.

El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea li ha imposat que ha de comparèixer els dilluns al jutjat de guàrdia i li ha prohibit que surti del seu municipi, tret que sigui per qüestions de feina.

Per qualsevol altre desplaçament necessitarà autorització judicial. En cap cas no podrà sortir d'Espanya

El jutge de Egea dictarà també una ordre de detenció de l'altre integrant dels CDR que està buscant la Guàrdia Civil. La interlocutòria s'ha declarat secreta.

Guàrdia Civil i fiscalia l'acusaven de terrorisme i rebel·lió

La Guàrdia Civil i la fiscalia acusaven Tamara Carrasco d'organització terrorista, rebel·lió i sedició. Fonts de l'Audiència Nacional, però, havien dit que no veien aquest delicte de rebel·lió i que, en tot cas, serien delictes relacionats amb el terrorisme.

Per la gravetat dels delictes imputats, la fiscalia havia demanat presó provisional per a Tamara, com a "presumpta responsable de delictes comesos amb finalitat de rebel·lió".

Segons aquesta versió, hauria dirigit i coordinat "actes de sabotatge, formant part d'un reduït equip de direcció que determina les pautes d'actuació", "traslladant al carrer amb actuacions violentes el procés sobiranista català" que s'investiga al Suprem i a l'Audiència Nacional.

Tot plegat, "com una clara amenaça directa a l'ordre constitucional establert".

Banalitzar el terrorisme

L'activista del CDR ha estat traslladada a primera hora del matí a l'Audiència procedent de la comandància de Tres Cantos, on ja hi havia passat dues nits.

A les portes de l'Audiència Nacional s'hi han aplegat diverses persones. Entre elles, el diputat Joan Tardà, que diu que és un insult per a les víctimes del terrorisme banalitzar aquest delicte.

 

Tamara Carrasco ha començat a declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional a quarts de dues del migdia, i ha sortit una hora després en llibertat.

Retinguts membres dels CDR i confiscades pancartes

La policia ha confiscat pancartes i ha retingut i identificat un grup de membres dels CDR que han anat en autobús a Madrid a donar suport a la detinguda. Segons han explicat des dels CDR, els integrants han estat escortats fins a Madrid.

Segons van informar els CDR, però, Carrasco no ha volgut declarar davant la Guàrdia Civil. A Tamara Carrasco l'acusen de coordinar les accions de Setmana Santa per reivindicar la llibertat dels polítics independentistes empresonats. 

La clau és un missatge de veu que es va difondre a les xarxes socials, en què explicava les accions que farien diferents CDR durant la Setmana Santa en protesta per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. Van aixecar barreres a diversos peatges d'autopistes, van tallar carreteres i van demanar l'alliberament dels polítics empresonats.

 

Les proves que tenen contra ella

Les proves contra ella serien, entre d'altres, la gravació sobre possibles accions per Setmana Santa i un mapa per anar fins la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona, i també un xiulet groc.

El jutge que ha decidit sobre la situació personal de la detinguda és el mateix magistrat que també s'està fent càrrec de la investigació per encobriment als quatre acompanyats que viatjaven amb el president destituït, Carles Puigdemont, en el moment de la seva detenció.

 

Busquen el segon integrant dels CDR d'Esplugues

Mentrestant, la Guàrdia Civil continua buscant el membre del CDR d'Esplugues de Llobregat a qui volia detenir dimarts. El jove no era al domicili quan hi va anar la Guàrdia Civil.

Notícia relacionada: Els CDR: dels talls de carretera a l'acusació de rebel·lió

L'operació contra els CDR s'ha batejat com a operació Cadera, un nom que conté les consonants CDR.

ARXIVAT A:
CDRProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut