La Fiscalia demana inhabilitar Torra 1 any i 8 mesos per no despenjar els llaços grocs
El president Torra, després de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

La Fiscalia demana inhabilitar Torra 1 any i 8 mesos per no despenjar els llaços grocs

El ministeri públic també especifica que el president Torra no pugui desenvolupar funcions de govern d'àmbit local, autonòmic, estatal ni europeu

RedaccióActualitzat

La Fiscalia demana inhabilitar el president Torra un any i 8 mesos per no despenjar la pancarta dels llaços grocs del balcó de la Generalitat. El Ministeri Públic l'acusa d'un delicte de desobediència i demana formalment que se'l porti a judici.

La pena demanada especifica que durant aquest temps, Torra no pugui desenvolupar funcions de govern en l'àmbit local, autonòmic, estatal, ni tampoc en l'europeu.

A més, es demana que se li imposi una multa de 30.000 euros. En l'escrit, la Fiscalia insisteix que Torra va desatendre l'ordre de la Junta Electoral que, segons diu, era clara. L'escrit, fins i tot, afegeix que Torra tenia a les mans un informe del síndic de greuges on es recomanava la retirada.

Torra ha reaccionat minuts després des del seu perfil a Twitter, on ha dit que "cal tornar a exercir i defensar cada dret negat":



Torra, les pancartes i la insistència de la JEC

Durant el període preelectoral previ a les eleccions generals del 28 d'abril, Ciutadans i el Partit Popular van reclamar a la Junta Electoral Central que obligués Torra a treure la pancarta i els llaços grocs de Palau, i aquesta ho va fer.

El president s'hi va resistir, va demanar l'opinió del síndic de greuges, que li va recomanar treure-la, i va canviar la pancarta per una d'igual, però amb un llaç blanc en comptes de groc.

Després de la insistència de la JEC, Torra la va canviar per una altra en defensa de la llibertat d'expressió, que ja no va generar exigències de retirada.


La declaració de Torra al TSJC

Tot plegat, va generar una querella de la Fiscalia per delicte de desobediència, que és el que va portar a Torra a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàTSJC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut