La fàbrica de Seat a Martorell rebrà components en dron
El dron que portarà components a la planta de Seat a Martorell
Martorell

La fàbrica de Seat a Martorell rebrà components en dron

Volants i airbags viatjaran en dron des de l'empresa de components Sesé a la planta de Martorell, la primera d'Espanya on s'implanta aquest sistema

Actualitzat

Per primera vegada a l'estat espanyol, una fàbrica d'automòbils rep components des d'una empresa subministradora transportats amb un dron. De manera experimental, Seat abastirà les seves línies de muntatge amb components procedents de l'empresa Sesé, situada a Abrera, a dos quilòmetres, a través de drons.

Es tracta d'un aparell que pot portar una càrrega de fins a cinc quilos. El primer subministrament de peces s'ha fet aquest dimecres i, a partir d'ara, els drons portaran volants i coixins de seguretat a les línies de muntatge de la companyia.

 

 

El vicepresident de Producció i Logística de Seat, Christian Vollmer, assegura que el vol d'aquest dimecres és "el primer pas per transformar la cadena de subministrament, dins la indústria de l'automòbil".

Vollmer creu que "el subministrament amb drons revolucionarà la logística" perquè, en el cas de SEAT, per exemple, es reduirà en un 80% el temps de subministrament. Amb aquest sistema, un enviament que pot tardar en camió una hora i mitja, es redueix a un quart d'hora, dels quals quatre minuts corresponen al vol.

 

 

Es preveu que el dron, que funciona automàticament entre els dos punts, faci diversos viatges cada dia. Això permetrà a Seat disposar d'algunes peces de manera més eficient i flexible.

Durant els experiments, hi haurà pilots de drons que en supervisaran la trajectòria en tot moment. Com que els vols travessen zones habitades, el projecte ha necessitat els permisos de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

 

 

Martorell, una fàbrica 4.0

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta de la companyia per la indústria 4.0, que pretén convertir la planta de Martorell en una fàbrica més intel·ligent, digitalitzada i connectada.

L'objectiu és millorar l'eficiència, la flexibilitat i la sostenibilitat. En aquest sentit, el subministrament amb dron, les bateries dels quals es recarreguen amb energies renovables, suposa una reducció d'emissions de CO2 respecte al camió.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut