Barcelona

La diabetis augmenta entre els menors d'edat

Al voltant de mil nens i nenes tenen actualment diabetis a Catalunya. Coincidint amb el Dia Mundial de la Diabetis, que se celebra aquest diumenge 14 de novembre, els experts alerten que la malaltia és molt més irregular i inestable entre els menors, i posen atenció al seu control. A més, recorden que és una malaltia de difícil convivència. Un milió de persones moren cada any al món per culpa de la diabetis.

Actualitzat
Catalunya té actualment prop de mil menors d'edat amb diabetis insulinodependent, la meitat dels quals tenen menys de 12 anys. A més, la diabetis del tipus 2, és a dir, la vinculada a l'obesitat, també creix entre els nens i nenes. Coincidint amb el Dia Mundial de la Diabetis, que se celebra aquest diumenge 14 de novembre, els experts posen especial èmfasi en el seu control.

La directora de la unitat de diabetis de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, Marisa Torres, ha recordat aquest diumenge a l'opinió pública que conviure amb la diabetis no és gens fàcil per la canalla, ja que el seu tractament és "difícil". "És una malaltia dura de portar tant pels afectats com per les famílies", ha destacat en aquest sentit, alhora que ha recordat que actualment no existeix cap fàrmac ni remei per curar la malaltia.

Torres també ha volgut subratllar que més enllà de l'alimentació, "hi ha moltes causes" que fan que la diabetis sigui molt més irregular i inestable en el cas dels nens. Les malalties, l'estrès, les emocions o l'exercici, entre d'altres, poden ser alguns dels factors implicats en aquestes oscil·lacions. A més, ha recordat que per evitar les pujades i baixades de sucre a la sang que provoca la diabetis, el tractament inclou cada vegada més punxades al dia. És per això que la doctora ha qualificat de significatiu pas endavant el protocol que la Generalitat acaba d'aprovar per posar ordre a l'atenció dels nens diabètics a l'escola.
Anar al contingut