Barcelona

La CUP retreu al govern que hagi enviat els Mossos a executar ordres de l'Audiència Nacional en l'"operació Pandora"

La formació ha suspès la reunió negociadora que tenia prevista amb Junts pel Sí perquè diu que ara la seva preocupació és amb els detinguts

RedaccióActualitzat

La CUP ha fet un toc d'alerta al govern de la Generalitat en funcions i ha suspès temporalment la reunió negociadora prevista aquest dimecres amb Junts pel Sí arran de l'operació policial contra grups anarquistes vinculats amb accions terroristes perquè diu que ara la seva preocupació és amb els detinguts.

"Anunciem que hem posposat la reunió que teníem prevista avui amb Junts pel Sí i que,  properament els traslladarem aquests posicionaments, ja que avui la nostra preocupació està centrada en la situació de les persones represaliades."

La formació retreu al govern que hagi enviat els Mossos a detenir grups anarquistes en compliment de les ordres de l'Audiència Nacional.

"Denunciem la decisió del govern en funcions de la Generalitat de Catalunya que els Mossos d'Esquadra executin les ordres de l'Audiència Nacional espanyola."

Aquests retrets els han fet a través d'un comunicat on asseguren que durant el procés de ruptura amb l'estat espanyol els Mossos no haurien d'executar les ordres de l'alt tribunal espanyol. En aquest sentit, ha fet una crida a desobeir:

"Qualsevol procés de ruptura amb l'estat espanyol considerem que ha d'incloure la desobediència a tribunals espanyols repressors i hereus del TOP franquista."

Per la CUP, el "cas Pandora" es tracta d'una nova operació policial amb una "clara intencionalitat política de reprimir un moviment contestatari i d'oposició a la situació política, econòmica i social actuals".

La CUP ha fet altre cop una crida a "una transformació d'arrel i a la democratització absoluta del cos dels Mossos d'Esquadra", en la via d'"eradicar pràctiques policials que vulneren els drets fonamentals de les persones". I en el marc de "la construcció de la República catalana", demana posar fi als "actes de repressió contra els moviments populars":

"És fonamental aturar qualsevol atac repressiu contra els moviments polítics i socials populars per garantir la construcció d'un veritable marc democràtic nou."

Finalment, ha rebutjat les operacions ordenades per l'Audiència Nacional espanyola en contra dels moviments populars del país i ha ofert el seu suport a les persones i col·lectius que "estan patint la repressió política".

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez ja ha criticat aquesta operació a "El matí de Catalunya Ràdio" i ha admès que els casos de corrupció afectaran aquestes converses. Fernàndez ha deixat clar que no es creu Artur Mas quan defensa que el seu partit no es va finançar il·legalment.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut