Anna Gabriel en l'entrevista de l'Agència Catalana de Notícies (ACN)
Anna Gabriel en l'entrevista de l'Agència Catalana de Notícies (ACN)
Barcelona

La CUP decidirà sobre la investidura de Mas en una assemblea oberta a militants i simpatitzants

Anna Gabriel diu que la CUP no proposarà noms per a un futur govern, però veta que consellers com Puig i Ruiz puguin repetir

RedaccióActualitzat

El consell polític de la CUP ha acordat que la decisió sobre si s'ha d'investir o no Artur Mas es prendrà en una assemblea oberta en què participaran la militància i sectors afins a la candidatura.

La decisió es prendrà, en una data i en un lloc encara per determinar. Ho ha decidit el consell polític de la formació reunit a porta tancada al casal El Noi Baliarda, al barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona. 

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Anna Gabriel manté la negativa a investir Artur Mas. La CUP vol apostar, diu, per "una figura que reculli millor la idea de nova etapa, que visualitzi que farem coses radicalment noves".

"No se'ns ha posat cap nom alternatiu sobre la taula, però és evident que estem disposats a estudiar la idoneïtat de qualsevol altre nom, no en clau de partit, sinó en clau de lectura del 27-S."

Sigui quin sigui el resultat, la diputada de la CUP descarta la convocatòria de noves eleccions al març: "No és necessari, no és el que la gent està demanant i no hi ha motius per convocar eleccions."

Presidència coral, en esperit

A l'espera de saber com es farà i quan, la diputada Anna Gabriel ha tornat a explicar la proposta de presidència col·legiada que té el partit, en què es preveuen diverses vicepresidències, una de les quals seria sobre el procés cap a la independència.

Gabriel aposta perquè el president de la Generalitat no pugui convocar eleccions ell sol i per dues o tres vicepresidències equiparables institucionalment al president que estiguin dedicades al procés constituent i a emergències socials.

"La presidència coral podria tenir una persona que liderés el procés constituent, i que a això s'hi donés un rang d'importància major. I una presidència coral tindria en una de les seves figures una persona que fes revertir la pobresa severa i les emergències socials."

Puig i Ruiz, vetats

La CUP manté que no entrarà en un govern amb JxSí i tampoc vol proposar noms perquè en formin part. El que sí que ja està fent és vetar que alguns dels actuals consellers de la Generalitat puguin repetir com a membres de l'executiu.

Gabriel ha detallat que noms com el de Felip Puig o Boi Ruiz "no poden" estar a la llista de nous consellers per "les línies vermelles que tenen" per culpa de "les seves pràctiques al capdavant dels departaments" que han liderat. De Felip Puig, Anna Gabriel diu:

"És un conseller que va mentir en el seu càrrec. Encara és moment que demani disculpes, i tenim víctimes ferides per bales de goma que esperen que es faci efectiva la reparació del seu dany. Entenem que una persona que té una càrrega d'aquest tipus no tindria sentit que estigués en un nou govern. Moltíssima gent no ho entendria en aquest país."

Sobre Boi Ruiz:

"És una persona que significa el que ha significat per a la sanitat catalana, que és públic i notori en l'àmbit sanitari, com ha estat la política sanitària d'aquest país en mans seves."

Una altra línia vermella per a la CUP és que "qualsevol persona que estigui implicada en casos de corrupció no pot estar en cap govern".

Anna Gabriel, però, no creu que la CUP hagi de fer valer el seu veto per reclamar que no formin part d'un eventual govern de Junts pel Sí. Creu que la mateixa formació els evitarà:

"És difícil pensar que el nou govern s'assemblarà al que teníem en la passada legislatura o l'anterior. Confiem que la proposta de JxSí evitarà que determinats càrrecs que han creat discòrdia hi siguin."

Anar al contingut