Barcelona

La CUP considera que la nova proposta de JxSí fa entrar la negociació "en fase resolutiva"

Els negociadors de la CUP confirmen que la setmana vinent es constituirà una taula única de negociació i que les converses s'enregistraran

RedaccióActualitzat

El diputat de la CUP Benet Salellas, que és un dels participants en les converses amb Junts pel Sí, ha dit que les negociacions s'han desencallat aquesta setmana i s'ha entrat en una fase "resolutiva". Es treballa en la redacció d'un principi d'acord:

"Estem tancant el text definitiu d'aquest possible preacord."

El diputat de la CUP ha confirmat que la setmana vinent es constituirà una taula única de negociació de les dues formacions amb la qual caldrà anar cap a un acord global.
 

 

Per Salellas, no ha estat l'article de David Fernàndez el que ha desencallat el procés negociador, sinó la sensació general de la necessitat d'interpel·lar Junts pel Sí "perquè es posessin les piles" i plantegessin propostes damunt la taula.

"El calendari se'ns acaba i calia demostrar que estem per l'acord. Ens tornem a asseure a la taula amb més legitimitat que mai."

El diputat de la CUP ha anunciat que les converses a taula única entre la CUP i Junts pel Sí s'enregistraran i que aquestes gravacions estaran sota la custòdia de la presidenta del Parlament. Ha negat que hi hagi malfiança entre les dues formacions i diu que l'enregistrament es deu a tot el rebombori exterior i a la pressió de determinats sectors polítics i mediàtics que volen que fracassi l'acord i es forci un escenari de noves eleccions.

"Hem acordat enregistrar el contingut de les negociacions i que les gravacions les custodiï la presidenta del Parlament."

Benet Salellas ha dit que dins la CUP hi ha sensibilitats diverses però que el pla de xoc és l'element bàsic que aglutina totes aquestes sensibilitats. També ha avançat que la proposta de l'exdiputat David Fernàndez serà probablement una de les que se sotmeti a votació a l'assemblea.

La també diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha valorat de forma positiva la nova proposta de Junts pel Sí i ha dit que es tracta d'un primer pas per abordar la negociació entre les dues formacions:

"Entenem que les propostes presentades per Junts pel Sí són un primer pas però és evident que falten coses."

Reguant no ha volgut parlar encara en termes de preacord i ha insistit que es tracta d'una proposta unilateral de Junts pel Sí que els negociadors de la CUP analitzaran amb detall abans de presentar-la davant la seva assemblea.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut